یادداشت مرضیه پورچریکی

رمانی جذاب
        رمانی جذاب حول شخصیت پسری دوازده ساله به نام کریم، ساکن سرزمین‌های اشغالی، که عاشق فوتبال است.

الیزابت لرد، نویسنده‌ی نیوزلندی این رمان جذاب، توانسته است به خوبی در کنار نمایش بحران‌های دوران نوجوانی شخصیت اصلی داستان، حس اشغال و تجاوز را به مخاطب منتقل کند. او از آرزوهای پسر بچه‌ای نوشته است که مانعی بزرگ به نام اشغالگران را در پیش روی خود دارد؛ کسانی که حتی زمین بازی ساده را از کودکان این سرزمین دریغ می‌کنند.
اما نوجوانان رمان منفعل نیستند، برای آرزوهایشان می‌جنگند، مقاومت می‌کنند، تیر می‌‌خورند، اما امیدشان را از دست نمی‌دهند.

رمان ابعاد مختلف زندگی در سرزمین‌های اشغالی را به تصویر می‌کشد، از زندگی در اردوگاه‌ها، تا روستاها و شهرها، از مقاومت تا مهاجرت اجباری. از عاشق شدن تا جنگ با دست خالی.

تکه زمین کوچک استعاره‌ای زیبا از کل سرزمین اشغال شده است و تلاش برای حفظ و امید به آبادی آن، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی امید مردم این کشور باشد؛ همان‌طور که ساکنان اردوگاه‌ها هنوز کلیدهای بزرگ فلزی خانه‌هایشان را نگه داشته‌اند و از دیوار خانه آویزان کرده‌اند؛ هر چند حالا برخی از آن خانه‌ها تخریب شده و ممکن است حاشیه‌ای از شهرهای جعلی رژیم اشغالگر باشند.

پ.ن: خواندن این رمان در زیر موشک‌باران تهران توسط رژیم متجاوز صهیونیستی و همراه شدن با کریم، از اتفاقات خاص زندگی‌ام بود. من در تهران، تجاوز، ترس، موج انفجار، صداهای مهیب، خوابیدن زیر شلیک پدافند و ... را زندگی کردم و شاید بتوان گفت این روزها، ذره‌ای از رنج مردم آن سرزمین را درک کردم؛ البته فقط ذره‌ای از آن را.

به امید روزی که اشغالگرها از صفحه‌ی روزگار محو شوند و قانون جنگل برچیده شود.