یادداشت امین پازوکی
1402/6/26
کتاب «در قصر تنهایی»، روایت داستانوار ماجرای صلح امام حسن مجتبی علیه السلام است. این داستان از 21 ماه رمضان سال چهلم هجری شروع میشود. یعنی زمانی که مولای متقیان حضرت علی علیه السلام به شهادت میرسند. در ادامه داستان، ماجرای برخوردهای امام حسن علیه السلام و معاویه را میبینیم و اینکه چگونه معاویه توانست با لشکر سرخ (سکه) در بین سپاهیان امام رخنه ایجاد کند. تا جایی که امام در بین افراد و یاران خود امنیت جانی نداشته و زیر لباس خود زره به تن میکردند. و در آخر امام حسن علیه السلام تصمیم میگیرند که با قبول شروطی از طرف معاویه، صلح را بپذیرند. در مورد نحوه گفتار کتاب باید گفت که مانند دیگر آثار «مهدی خدّامیان آرانی» است؛ یعنی به زبان ساده و صمیمی با خواننده صحبت میکند. دست خواننده را میگیرد و به همراه او در طول تاریخ سفر میکنند و قضایا را برای خواننده بازگو میکند. میتوانم بگویم دلیل اینکه من علاقهمند به خواندن آثار این نویسنده شدم سبک صمیمی نوشتار و دوستانه آن است. در طول خواندن کتاب، هیچگاه فکر نمیکنم شخصی دارد با من صحبت میکند که از لحاظ سنی سالها از من بزرگتر است و دارای دکترای فقه و اصول میباشد. بلکه فکر میکنم یکی از دوستان صمیمیام با من حرف میزند. اگر میخواهید از ماجرای صلح امام حسن علیه السلام و دلایل روی آوردن ایشان به صلح سر در بیاورید، این کتاب گزینه بسیار خوبی است. امین پازوکی ۱۳۹۲/۱۰/۸