یادداشت محمد مهدی وزیری
1404/3/9
«آغاز کردن یک سفر معنوی مانند این است که در قایق بسیار کوچکی بنشینیم به قصد جستجوی سرزمینهای ناشناخته رهسپار اقیانوس شویم.» پِماچودرون به عنوان فردی آشنا با آموزههای بودا، مرزهای بیداری و حال آگاهی را میپیماید و شما را در دل لحظات دشوار همراهی میکند. روایت کتاب برای افرادیست که فارغ از فلسفه زندگی، در پی پیوند با بدن، ذهن و افکار و احساسات خود هستند و براستی برای یک زندگی حقیقی چارهای جز چنین پیوندی نیست. تمرینِ مشاهده خود به عنوان زمینه، زمینه یا آسمانی که موج ابرهای احساسات و افکار به آن هجوم میآورند در روزهای سخت، در کتاب تشریح میشود. این مشاهده ذهن، همچون ماهی تازه از آب گرفته، بسیار گریزان است و جز با تمرین مکرر تقویت نمیشود. شرح تجربیات چودرون، ابزار کمکی خواهد بود برای تابآوری در روزهای دشوار. این ترجمه از کتاب با توجه به ویرایش محمد مهدی اردبیلی و با معرفی مصطفی ملکیان به دیگر نسخهها ارجحیت دارد. اصل کتاب، سال 1997 منتشر شده و جزو کتابهای پرمایهٔ مرتبط با مراقبه و بودیسم میباشد. کتابیست که اگر مخاطب آن باشید مجدد به آن رجوع خواهید کرد. من کتاب را با کمک و تسهیلگری سیاوش نیکپور و به صورت گروهی آغاز کردم و کل کتاب را نیز به صورت فایل صوتی درآوردیم. مطالعه گروهی کتاب به خصوص با تسهیلگری افراد آشنا با رواندرمانگری مبتنی بر اَکت، تجربه بهتری به خواننده ارائه خواهد نمود.