یادداشت زهرا عباد

زهرا عباد

زهرا عباد

#یادداشت_کتاب
#آخرین_روز_خانم_بیکسبی
این کتاب راست کار هدیه دادن به معلم‌هاست. داستان ماجرای ۳ نوجوان پسر است که معلم کلاس ششمشان، یک ماه به آخر سال بهشان خبر می‌دهد سرطان دارد و بخاطر شروع درمان باید بستری شود و نمی‌تواند ماه آخر را همراه بچه‌ها بماند. قرار بر این می‌شود که آخرین روز این هفته آخر، جشن خداحافظی بگیرند ولی حال وخیم خانم معلم باعث می‌شود نتواند حتی تا آخر هفته هم ادامه دهد...
حالا سه نوجوان قصه ما هرکدام به دلیلی، تصمیم می‌‌گیرند این جشن خداحافظی را خودشان برای خانم بیکسبی برگزار کنند. اما برای سه پسر ۱۲ ساله، پیچاندن مدرسه و رفتن به مرکز شهر، همچنین خریدن چیزهای واجب بدون داشتن پول کافی، ماجراهایی به همراه دارد که هم کتاب را جذاب و خواندنی می‌کند و هم رشد تک‌تک آن‌ها را حین داستان نشان می‌دهد.
در طول هر اتفاق هم از رفتارهای مختلف این خانم معلم با بچه‌ها می‌خوانیم و می‌فهمیم چه چیزهایی خانم معلم را تبدیل به معلم خوب کرده، یعنی از آن معلم‌هایی که بچه‌ها تا آخر عمر دوستش دارند و حاضرند هرکاری برایش بکنند.

کتاب سه راوی دارد. هر فصل از نگاه یکی از آن سه نوجوان است و با زبان خاص او و نگاه او به زندگی روایت می‌شود. این نکته یکی از نقاط قوت کتاب است. نویسنده به زیبایی توانسته زبان و لحن و تفکر سه نوجوان بسیار متفاوت را به مخاطب نشان دهد.
تنها نقطه ضعف کتاب که بیشتر هم در فصول ابتدایی خود را نشان می‌دهد، زبان کودکانه آن است طوری که مخاطب ابتدا فکر می‌کند راوی‌ها نهایتا ۹ یا ۱۰ ساله‌اند؛ اما به مرور در طول داستان متوجه می‌شود ۱۲ ساله‌اند.

در مجموع کتاب بسیار ارزشمند است و به نوجوانان و بیشتر از آن‌ها به بزرگسالان (والدین و معلمان) توصیه می‌شود.