یادداشت

جهان آرا: جستارهایی از زندگی و خاطرات شهید سیدمحمدعلی جهان آرا
        چند نکته به بهانه کتاب جهان آرا 

۱. تغییرات شگفت انگیز جامعه ایران 
وقتی کتاب‌های زندگی نامه شهدا رو می‌خونم یه نکته خیلی شگفت زده‌ام می‌کنه. این کتاب‌ها روایت زندگی آدمایی هست که حدود چهل سال قبل زندگی می‌کردن. چهل سال در مقیاس تاریخ عدد ناچیزی هست ولی سرعت و شدت تغییرات جامعه ایران تو این مدت خیلی زیاد هست. از مدل خوراک و پوشاک گرفته تا ازدواج و زندگی مشترک به حدی تغییر کرده که آدم فکر می‌کنه این کتاب‌ها برای چند صد سال پیش هست. ای کاش اهالی جامعه شناسی روی این موضوع خیلی مهم پژوهش کنن. 

۲. شریعتی و ما ادراک ما شریعتی 
امروز رو نگاه نکنید که از تندروترین پایداری‌چی‌ها گرفته تا کارگزارانی‌ها هزار جور کتاب و مجله و مصاحبه منتشر می‌کنن تا شریعتی رو بکوبن. روزگاری نه‌چندان دور، شریعتی یکی از اصلی‌ترین تأمین‌کنندگان خوراک فکری طیف‌های مختلفی از مردم ایران بوده. من تا حالا تو کلی کتاب از خاطرات رزمنده‌ها و مبارزان انقلابی درباره تاثیر آثار شریعتی خوندم مثل همین کتاب جهان‌آرا. قضاوت درباره شریعتی بدون مطالعه نقش تاریخی این روشنفکر انقلابی بی انصافی هست. 

۳. خرمشهر عزیز
من تا حالا دو بار خرمشهر رفتم. خرمشهر گردن تک تک مردم این سرزمین حق زیادی داره و به نظرم تو آثار مکتوب تاریخ معاصر نتونستیم اون طور که باید و شاید نسبت به خرمشهر عزیز ادای دین کنیم. 

۴. چرا سه ستاره؟ 
محمد جهان آرا یکی از شخصیت‌های منحصربه‌فرد جنگ هست که مردم ایران علی‌رغم شناخت ناچیزی که ازش دارن، به خاطر نوحه معروف ممد نبودی  و عکس دوست داشتنی که با سر پایین ازش منتشر شده حس و حال خوبی از شنیدن نامش می‌گیرن. 
این کتاب شاید بخش‌هایی از زندگی جهان آرای عزیز رو برامون روشن کنه اما به نظرم اون طور که باید و شاید پرده از شخصیت شهید بزرگوار بر نمی داره. بی انصافی هست اگر این نقصان رو فقط متوجه نویسنده کنیم. عدم همکاری دوستان، هم‌رزمان و خانواده شهید که توی بخش‌های مختلف کتاب بهش اشاره شده هم در این مورد تاثیر زیادی داشته. تا یادم نرفته بگم که من نسخه انتشارات ایران این کتاب رو خوندم. 

۵. معمای سی ۱۳۰ 
خیلی امیدوار بودم تو این کتاب درباره سقوط هواپیمای سی ۱۳۰ که منجر به شهادت جهان آرا و خیلی دیگه از چهره‌های تاثیرگذار این کشور شد، اطلاعات جدید و به درد بخوری وجود داشته باشه که امیدم ناامید شد.
      
32

3

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.