یادداشت امیرحسین شریفی

موتورسوار چمران: خاطرات سیدعباس حیدر رابوکی نیروی شناسایی و عملیات ستاد جنگ های نامنظم
        چند پرده به بهانه کتاب موتورسوار چمران

۱. پیشنهاد می‌کنم قبل از خوندن کتاب، مستند «خاطرات موتور سیکلت» اثر امیرحسین نوروزی رو ببینید. تماشای این مستند کمک می‌کنه تا خیلی بیشتر از خوندن کتاب لذت ببرید.

۲. این کتاب روایت بچه‌های غیر حزب اللهی هست. آدم‌هایی که توی جنگ حضور پررنگی داشتن ولی کمتر دیده شدن. صفا، خاکی بودن، لوطی مسلکی و بی‌ادعایی بیت الغزل موتور سوار چمران هست.

۳. موتورسوار چمران روایت آدم‌هایی هست که همین امروز هم بین ما زیاد هستن ولی گرد و غبار زندگی روزمره که روی چشم‌هامون نشسته اجازه نمیده پیداشون کنیم. آدم‌هایی که جنگ اونا رو غربال کرد و به اوج رسوند.

۴. اگه به‌خاطر اسم چمران می‌خواید کتاب رو بخرید، باید بگم نفس گرم شهید چمران همه جای کتاب هست ولی خودش خیلی حضور پررنگی نداره.

۵. نگران حجم بالای کتاب نباشید. روایت های نشر جام جم اصلا خسته کننده نیست. من تقریبا تمام آثار مهم دفاع مقدس رو خوندم. تجربه شگفت انگیز خوندن قصه آدم‌های این کتاب شاید فقط توی بعضی کتاب‌ها مثل «کوچه نقاش‌ها» اونم توی سطح پایین‌تر قابل تکرار باشه.

۶. راوی موتور سوار چمران به طرز شگفت آوری جزییات حضورش در جبهه رو برای مخاطب ترسیم می‌کنه. تجربه‌ای که از خوندن بقیه کتاب‌های تاریخ شفاهی جنگ دارم بهم میگه هیچ مصاحبه کننده‌ای قادر نیست تا این حد از جزییات مهم و در خدمت اثر رو از راوی خاطرات بگیره و کنار هم بزاره. از این جهت موتور سوار چمران به نظر من منحصربه‌فرد هست.

۷. ای کاش یه اثر سینمایی درجه یک توسط یه کارگردان پخته و کاربلد از این کتاب ساخته بشه. شک ندارم می‌تونه در حد و اندازه اخراجی‌های ده‌نمکی دیده بشه.

۸. حتی اگر دل خوشی از جمهوری اسلامی ندارید، این کتاب رو از دست ندید. قهرمان‌های این کتاب اصلا آدم‌های ایدئولوژیک نیستن ولی ستاره‌هاشون توی آسمون از خیلی‌ها بیشتر و پرنور تره.

۹. تاثیر نون حلال سفره پدر و مادر توی تربیت قهرمان‌های جنگ نکته خیلی مهمی هست که پیشنهاد می‌کنم موقع خواندن اوایل کتاب بهش توجه کنید.