یادداشت ندا
1402/2/12
امتیاز من ۳/۵ درباره کتاب👇 〰️ کتاب کمونیست موماتر اولین کتابیست که از میشائیل کلبرگ؛ نویسنده، مترجم و روزنامه نگار آلمانی که در ایران به فارسی ترجمه شده است، کلبرگ این کتاب را در سال ۱۹۹۷ پس از سه کتاب نسبتا بدبینانه منتشر کرده است. این مجموعه با فضای نسبتا خوشبینانهاش نقطه عطفی در آثار ادبی کلِبرگ به شمار میآید. بیشتر قهرمانان داستانها با خوششانسیهای پیشبینی نشدهای روبهرو میشوند و با دوستان و نزدیکانشان به توافق میرسند. 〰 این کتاب مجموعهای از ۷ داستان کوتاه میباشد و اولین داستان این کتاب به نام کمونیست موماتر میباشد؛ در این داستان حزب کمونیست شوروی، کنگره صلح مسکو را برپا کرده و حزب کمونیست فرانسه به دنبال یک سیاه پوست از طبقه کارگر در حزب خود می گردد تا او را به شوروی بفرستد ولی چنین فردی در حزبشان نیست و به همین خاطر وادار میشوند تا یک بازیگر تئاتر را به جای فرد مورد نظر بفرستند که در این مسیر اتفاقات جالبی میفتد. 〰 او در این داستانها موقعیتهای مختلف و متنوع زندگی را کنار هم میآورد، که نقطه مشترک اکثر این داستانها سردرگمی و تناقضهای آنها در شرایط اجتماعی گوناگون است و همزمان از چگونگی کنار آمدنشان با شرایط متفاوت زندگی شان سخن می گوید و آن را به خوبی و کاملا واقع بینانه به تصویر میکشد. ۵ اردیبهشت ۱۴٠۲