یادداشت مسعود آذرباد

در اسارت زمان
        چند روزی هست تمامش کرده‌ام اما سرماخوردگی ناگهانی کار دستم داد و از همه چیز افتادم!
یک داستان علمی‌تخیلی در زیرگونه بازگشت به گذشته که دغدغه و تمرکزش تغییر هوشمندانه تاریخ جنگ جهانی دوم است. ماجرای کتاب از میانه اتفاقات آغاز می‌شود و ما خُردخُرد با پیش‌داستان و اتفاقات قبلش آماده می‌شویم و کتاب که از نیمه می‌گذرد دیگر سرتاسر درگیر اصل داستان هستیم.
قهرمان داستان، هیو استنتن، از سال 2025 به گذشته برمیگردد، به سال 1914. تا جلوی اتفاقاتی را که منجر به جنگ جهانی اول شد  بگیرد. تمرکز اصلی کتاب تا سه چهارم کتاب، بر همین نقشه هیو و اتفاقات پیرامونش است اما به هفتاد هشتاد صفحه آخر که نزدیک می‌شویم چیز دیگری انتظارمان را می‌کشد!
ورای فرم و شخصیت پردازی و تحقیقات نویسنده در نشان دادن اروپای ابتدای قرن بیستم، که خوب و استاندارد و قابل قبول است مسئله فلسفه تاریخی است که در زیرمتن کتاب جریان داد. فلسفه تاریخی که در فرم داستان هم اثر خودش را گذاشته و دو چیز جدا از هم نیستند. با این حال، رویکرد محتوایی کتاب در زمینه فلسفه تاریخ گرچه واقع‌بینانه است اما به مذاق محتوایی من یکی که خوش نیامد. گرچه از اصل قصه خوشم آمد و از خواندنش لذت بردم.
کتابی است که طرح جلد غلط‌اندازی دارد و نمی‌دانی پشت این طرح جلد ضعیف، چه داستان جذابی قرار دارد! البته فکر نکنید طرح جلد اصلی خوب بوده است! نه! همان هم چنگی به دل نمی‌زند اما طرح جلد ایرانی برای خودش نوبر است.
در کل خواندنش را توصیه می‌کنم؟ اگر به این زیرگونه از ادبیات علمی‌تخیلی و اروپای قرن بیستم علاقه دارید، بله. گزینه مناسبی است.
      
1

13

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.