مُحمَّد إبن‌ِأحمَد

مُحمَّد إبن‌ِأحمَد

@mimqaf

0 دنبال شده

4 دنبال کننده

سوای همهٔ توانمندی‌های فنی و هنری امیرخانی، یکی از چیزهایی که تا حد زیادی اونو از  نویسندگان معاصرش متمایز می‌کنه خلاقیت و نوآوری و ایده‌های جذابش هست که تقریبا در تمامی آثارش می‌شه اینو دید. و خیلی از اوقات همین ایده‌هاست که قصه رو شروع می‌کنه یا پیش می‌بره یا در نقطهٔ درستی تموم می‌کنه. مثلا بیمهٔ جون در قیدار، یا یهودا در قصهٔ انگشتر ناصر ارمنی، و...
این‌جا هم اصلی‌ترین اتفاق، ایدهٔ جذاب نامه‌ها بوده که با پرداخت نسبتا خوبی همراه شده. (بعضی جاها مثل نامه همسر آرش تیموری و سوءظن به همسرش یا همین رفتار از همسر مرتضی مشکات ناپخته و نچسب به‌نظر می‌اومد.)
در کل کتاب رو دوست داشتم و از خوندنش (و بیشتر شنیدنش در طاقچه) لذت بردم. مزیت شنیدن  کتاب صوتی این کتاب اینه که هم از احتمال دچار شدن به ملال و دلزدگی جلوگیری می‌کنه، هم پانویس‌ها دست‌انداز خوندن نمی‌شه.  (البته در نسخه صوتی که طاقچه داشت یکی از نامه‌ها (نامهٔ تند رحیم میریان به معاونت عملیات پرواز)، موجود نبود.

اولین جلد از این مجموعه چهل‌جلدی بود که می‌خواندم.
قبل از خواندن چندان خوش‌بین به این مجموعه و موضوع‌بندی مباحث در بیانات رهبر انقلاب نبودم، اما با خواندن این کتاب نظرم عوض شد. امیدوارم بقیه جلدها نیز این‌گونه باشند. مختصر، مفید، جمع‌وجور و منسجم.
خواندن این جلد را به همهٔ آقایان و خانم‌ها چه مجرد، چه متأهل، چه انقلابی، چه غیرانقلابی، چه مذهبی، چه غیرمذهبی و... توصیه می‌کنم. تلقی جامعه از نگاه اسلام اصیل به خانواده و بانوان با چیزی که در واقع اسلام اصیل و انقلابی به آن معتقد هست، تفاوت بسیار زیادی دارد.
به طور مثال صحبت از حق طلاق برای بانوان در این مجموعه بسیار جالب و دور از انتظار است. به‌ويژه از زبان امام خمینی در چهل و شش سال قبل. جایی که به سیاق تمامی جلدهای مجموعه مطالبی از امام خمینی با عنوان سرمشق نقل می‌شود. یا تمایزی که آیت‌الله خامنه‌ای میان کارکردن بانوان در بیرون از منزل یکی برای نان‌آوری و یکی به قصد فعالیت اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... می‌گذارند، بسیار دقیق و باریک‌بینانه است.
در کل این کتاب بسیار ارزش خواندن و یا هدیه دادن دارد.

از بهترین کتاب‌های روایت شهدا که خوانده‌ام.
روایتی ضدکلیشه از شهدا و فرماندهان شهید، مهاجران افغانستانی، همسران شهید و...
با لحنی گرم، گیرا و روان با استفادهٔ به‌اندازه از اصطلاحات و زبان افغانستانی.
شاید از بخت بلند ما مخاطبین کتاب و البته شهید توسلی و خانم ام‌البنین همسر شهید هم بوده که روایت ساده و صادق و روراست باقی مانده و به ورطهٔ حذفیات مصلحت‌اندیشانهٔ ارگانی نیفتاده و شخصیت و سیمای یک قهرمان کتاب به‌تدریج و همراه با فراز و فرود شکل گرفته.
سیمای یک فرماندهٔ دلیر زخم‌دیدهٔ سختی‌کشیده اما مهربان و عاشق‌پیشه که گاهی تندی هم می‌کند، گاهی افسرده هم می‌شود و... قهرمانی که از سر اجبار کارگری هم می‌کند اما برای کارگری ساخته نشده و جایی از تاریخ منتظر اوست برای کاری دیگر که از دیگران ساخته نیست.
و در این روند همسری قوی حاضر است که فقط همراه نیست، گاهی راهبر و موثر هم هست.

آنچه در کتاب از فشار و زخم‌زبان به رزمندگان فاطمیون و خانواده ایشان به ویژه از خود جامعهٔ مهاجران بیان می‌شود غم‌انگیز است.
درود خدا بر شهدا و رزمندگان مدافع حرم، به‌ویژه فاطمیون و خانوادهٔ صبورشان.

ای کاش کتاب طرح جلدی بهتری می‌داشت.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.