زهرا عامریان

زهرا عامریان

@amrjmn

13 دنبال شده

24 دنبال کننده

راستش من توی خوندن این کتاب کمی تردید داشتم چون اونقدر نتونستم با مردی به نام اوه ارتباط بگیرم. ولی موقع مطالعش متوجه شدم که خیلی باهم متفاوتن. و من این کتاب رو از مردی به نام اوه خیلی بیشتر دوست داشتم.
به نظرم داستان چند تا نکته قوت داشت که من کمتر توی کتاب‌های دیگه دیده بودم.
یکیش این بود که داستان از زبون السای هشت ساله روایت می‌شه. خوندن این که یه بچه‌ی چه دیدگاهی نسبت به جهان اطراف و ادما داره به نوبه خودش جذاب هست.
دومیش مربوط به دنیای جادوییه که مامابزرگ و السا ساخته بودن.  میاماس. انقدر این دنیا برای من جذاب بود که می‌تونستم خودمم توش تصور کنم.
فکر کنم باید تا ۵۰ صفحه اول بهش فرصت بدید. هر چقدر که جلوتر می‌ره و ارتباط بین شخصیت‌ها مشخص می‌شه جذاب‌تر می‌شه.
در کل اگه به اینجور رمان‌های غیر عاشقانه علاقه دارید این رو هم از دست ندید‌.

*اگه دوست دارید بدونید چه اتفاقی برای بریت ماری افتاد باید کتاب بریت ماری اینجا بود رو مطالعه کنید.

خوندن این کتاب برای من حدود یک ماه طول کشید.
من به شخصه از داستان‌هایی که توی فرهنگی‌هایی شکل گرفتن که با ما خیلی متفاوتن و اونقدر‌ها برامون آشنا نیستن، خیلی خوشم میاد. انگار اون کتاب تبدیل می‌شه به یه سفر مجانی تو دل اون کشور.
وقتی اسم مکزیک رو می‌شنوید یاد چه چیز‌هایی می‌افتید؟ من یاد نون تورتیلا، بوریتو، سس سالسا، کلاه‌های کابویی و لباس‌های رنگارنگ می‌افتم.
این داستان اون تصور‌های رنگارنگ من رو از مکزیک کنار زد و یک تصویر کدر و غبار آلود رو نشونم داد. یه منظره پر از باند‌های قاچاق مواد مخدر که کشتن آدم‌ها توی روز روشن براشون عادی ترین کار ممکنه و مردمی که حتی کارهای روزمرشون هم با تن و بدن لرزون انجام می‌دن.
این داستان از چند بعد من رو تحت تاثیر قرار داد که دوست دارم دربارش صحبت کنم.
اول اینکه چقدر ریشه‌های زندگی می‌تونن قوی باشن. اینکه یه آدم حتی با وجود از دست رفتن تمام خانوادش به یک چیز کوچیک برای ادامه دادن چنگ می‌زنه. یک بهانه رو انتخاب کرده تا خودش رو قانع کنه که همچنان شایسته زندگی کردن هست.
دوم اینکه ما خیلی بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم توانایی داریم. بیشتر از چیزی که فکر می‌کنیم طاقت داریم و همون جایی که حس می‌کنیم قراره از بین بریم می‌تونیم دوباره بلند شیم.
سوم اینکه از چیزی نترسیدن خیلی ترسناکه. باید تا لحظه مرگت چیزی وجود داشته باشه که ازش بترسی، چیزهایی وجود داشته باشن که هنوز برات غیر عادی باشه و دلت رو آشوب بکنه.
شاید این حرفا اگه در قالب چند تا جمله بود خیلی به نظرم مسخره می‌رسیدن. اما وقتی در قالب جریان یک زندگی نشون داده شدن، انگار تونستم برای اولین بار درست درکشون کنم. به نظرم خیلی جالب و همزمان عجیبه که چیز‌‌هایی رو بتونیم درک کنیم که هیچ وقت به طور کامل توی زندگیمون تجربشون نکردیم. فکر ‌می‌کنم این همون چیزیه که همیشه از کتاب‌ها انتظار داریم.
من تا لحظه آخر همش حس می‌کردم که انتخاب اشتباهی کردم و شاید اصلا نباید این کتاب رو می‌خوندم. به نظرم حوصله سر بر می‌اومد و نمی‌فهمیدم دقیقا چی می‌خواد بگه. به نظرم حتی اگه تا صفحه آخر هم بهش مهلت بدید موردی نداره.
اگه به مسائل اجتماعی علاقه دارید و با خوندن کتاب‌‌هایی که صفحاتش بیشتر از ۵۰۰ صفحه است مشکلی ندارید، قطعا بهتون توصیش می‌کنم.

رادیو سکوت یه داستان نوجوانانه بود. اون چیزی هم که در نهایت ترغیبم کرد بخرمش مقایسه‌ای بود که با ناطور دشت شده بود. (اونقدر باهاش موافق نیستم ولی شباهت‌های کوچکشم انکار نمی‌کنم)
من خودم از چیزای که حس نوجوونی می‌دن خیلی خوشم میاد. مثل اهنگ، فیلم، کتاب و کلا هر چیزی با این حس و حال. انگار خیلی رنگارنگ و خاطره انگیز می‌تونن باشن. البته که رادیو سکوت اونقدر هم رنگی نبود. شاید اگه وقتی هنوز دانش‌آموز بودم می‌خوندمش خیلی بیشتر ازش خوشم می‌اومد. چون الان پایین تر از انتظارم بود.
این کتاب شمار و وادار می‌کنه که حداقل یکبار به ارزو‌های پنهانیتون و اون چیزی که زمان نوجوونی دوست داشتید، فکر کنید و بهشون برگردید. این سوال رو از خودتون بپرسید که چیزی که هستم اون چیزی هست که دوست داشتم باشم؟ یا صرفا راهی رو رفتم که بقیه می‌رفتن.
شخصیت‌های داستان شاید اونقدر دوست داشتنی به نظر نمی‌رسیدن اما خیلی از اتفاقاتی که براشون میفتاد رو خودمونم تجربه کردیم بخاطر همین می‌شد باهاشون ارتباط گرفت.
در کل اگه تصمیم به خوندنش گرفتید فکر کنم بعد یه کتاب سنگین تجربه‌ی خوبی باشه.

● اگه این حال هوا رو دوست دارید می‌تونید ناطور دشت و مزایای منزوی بودن رو هم مطالعه کنید. خیلی ها معتقدن رادیو سکوت و مزایای منزوی بودن، نسخه‌ی امروزی ناطور دشت هستن.
● احتمالا بعد خوندنش شماهم دلتون بخواد یه کار هیجان انگیز برای خودتون انجام بدید. راه حلش اینه که به ارز‌وهای پنهانیتون رجوع کنید.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

نمایش همه