معرفی کتاب خشایارشا ( زندگی نامه فرمانروای مقتدر دودمان هخامنشیان ) اثر undefined

خشایارشا ( زندگی نامه فرمانروای مقتدر دودمان هخامنشیان )
5.0
0 یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
خشایارشا چنین می گوید: اهورامزدا این زمین را آفرید آن آسمان را آفرید، مردم را خلق فرمود، به مردم شادی و نشاط داد، خشایارشا را شاه نمود، یگانه شاه از میان شاهان بسیار، یگانه فرمانروا از میان فرمانروایان بسیار، من هستم خشایارشا، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه کشورهایی که ملت های بسیار دارد، شاه این سرزمین بزرگ و پهناور، به لطف اهورامزدا این درب را برای همه کشورها ساختم و آن است که پدرم ساخته، چیزهای زیبای دیگر که در این پارسه ساخته شده، همه را من و پدرم ساخته ایم، هر کاری که به دیده زیبا است به یاری خدا ما کرده ایم. «اهورامزدا مرا حفظ کند و سلطنت مرا نگاه دارد، آنچه من کردم و آنچه پدرم کرد، اهورامزدا بپاید». «این است کشورهایی برای پارس که به فرمان اهورا مزدا من پادشاه آن ها هستم من بر آنها فرمانروایی داشته ام، پیش من باج می آورند، آنچه به آن ها از جانب من فرمان داده می شد آن را انجام می داده اند. فرمان من آن جاها روا بود: ماد، ایلام رخج، ارمنستان، زرنگ، پارت. باختر (بلخ)، سغد .خوارزم بابل آشور ستاكید، لیدیه. مصر. یونانی هایی که در دریا زندگی می کنند و آنهایی که آن سوی دریا :هستند مچیا عربستان قندهار سند. کاپادوکیه. داها. سكاهوم وركا. سکاهای تیز خود مقدونیه پونتیا لیبی. كاریا. حبشه.» «مرا اهورامزدا از هر بدی نگهدارد، همچنین خانواده ی مرا و این کشور را؛ من از اهورامزدا درخواست می کنم اهورا مزدا همه ی آن ها را به من ببخشاید.»