هفت اورنگ

هفت اورنگ

هفت اورنگ

جعفر ابراهیمی و 1 نفر دیگر
4.5
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

0

شابک
9789645069078
تعداد صفحات
120
تاریخ انتشار
1399/4/28

توضیحات

        در این اثر داستان های شتر ضعیف و لاغر، خر پیر و لنگ، حاکم عادل و مهربان، داستان خرس و دو جوان شناگر، سگ زیاده خواه، کلنگ و باز شکاری، شاعر شعرهای نو، هم مرغ و هم شتر، شاعری که بعد از خواندن شعرش گریه کرد و ... به انتخاب جعفر ابراهیمی (شاهد) از کتاب هفت اورنگ جامی آورده شده است.
قصه های هفت اورنگ در عین اختصار پر از کلمه ها و اصطلاح های مشکل است؛ به همین دلیل جعفر ابراهیمی کوشیده در بازنویسی آنها به گونه ای عمل کند که سرگرم کننده و خواناتر باشند. ابراهیمی البته برای نمونه در پایان قصه اول اصل آن را به نظم آورده تا خواننده کتاب ضمن آشنایی با شیوه بیان جامی، متوجه تفاوت های اصل قصه ها با نمونه بازنویسی  شده بشود. البته وی تنها درباره همین یک اثر نسخه اصلی شعر را آورده است.
هر داستان دست کم با یک تصویر همراه شده که کار تصویرگری آنها را امیر شعبانی پور برعهده داشته است. انتخاب داستان ها توسط ابراهیمی به گونه ای بوده که مفاهیم آن برای مخاطبان کاربردی  باشد و به ویژه اینکه مطالب آموزنده آن در زندگی امروزی نیز مفید واقع شود.
      

یادداشت‌ها

FaMoSa

1403/5/29

          من نسخه صوتی کتابو با گویندگی امیرعباس توفیقی شنیدم.
قشنگ بود البته سبک خوانش و ... همانطور که گفته شده بود بیشتر مناسب نوجوانها بود ساده و روان و قابل فهم برای همه در عین حال برای بزرگترهایی که اصلا داستانهای هفت اورنگ رو که یکی از آثار ملی‌مون هست نشنیدن هم خوبه یه داستانش که لاک پشت و مرغابیهاس که تو مدرسه خونده بودیم یه داستان دیگه‌ش هم بچه بودیم بزرگترهامون استفاده میکردن و من نمیدونستم مال هفت اورنگ بوده اینش جالب بود برام حتما پیشنهاد میکنم
 همه ایرانیها باید امثال این کتابهای شاهکار ادبیمون امثال شاهنامه و گلستان و بوستان و حافظ و ... رو که واقعا گنجینه‌های ملیمون هستن رو حتما حداقل یکبار بخونن.
فقط اینجوری میشه ثابت کرد یه آدمی اصیل هست یا نه کسیکه ادب و فرهنگ غنی داشته باشه و صد البته بهشون عمل کنه به قول فرمایش مولای متقیان امام علی علیه السلام:
نهج البلاغه
حکمت 389 - برتری عمل بر حسب و نسب
 وَ قَالَ عليه‌السلام  مَنْ أَبْطَأَ بِهِ عَمَلُهُ لَمْ يُسْرِعْ بِهِ نَسَبُهُ وَ فِي رِوَايَةٍ أُخْرَى
 378   امام عليه السّلام (در ترغيب به كردار نيكو) فرموده است:  (1) هر كه كردارش او را كند گرداند (عبادت نكرده كار نيكو انجام ندهد) نسبش او را تند نمى‌گرداند (بزرگى و نيكبختى پدر يا مادر يا يكى از اجداد او سبب بزرگى و نيكبختى او نشود. اين فرمايش بعينه همان فرمايش بيست و دوم است مگر اينكه در آنجا لم يسرع به حسبه نقل شده يعنى مقام و منزلتش او را تند نمى‌گرداند، سيّد رضىّ‌ «عليه الرّحمة» فرمايد:) و در روايت ديگرى است:
مَنْ فَاتَهُ حَسَبُ نَفْسِهِ لَمْ يَنْفَعْهُ حَسَبُ آبَائِهِ
(2) كسيكه مقام و منزلت خود را از دست داد مقام و منزلت پدرانش به او سود نمى‌رساند 

گویندگی هم خوب، درست و روان بود البته صداسازی میتونست بهتر باشه و موسیقیهای مابین داستانها هم خیلی طولانی بود ولی در کل جالب بود
        

0