معرفی کتاب سرنگونی: یک قرن تغییر رژیم با دخالت امریکایی از هاوایی تا عراق اثر استفن کینزر مترجم فرید خدادادکنی

سرنگونی: یک قرن تغییر رژیم با دخالت امریکایی از هاوایی تا عراق

سرنگونی: یک قرن تغییر رژیم با دخالت امریکایی از هاوایی تا عراق

استفن کینزر و 2 نفر دیگر
5.0

ناشر
مضمون
1388/3/5

«سرنگونی»، روایت بیش از یکصد سال سلطه جویی و مداخله  و تجاوزکاری ایالات متحدة آمریکاست که از اواخر قرن نوزدهم تاکنون، بخشی از سیاست  خارجی این کشور بوده است. نویسنده در کتاب به تشریح کودتاها، اقدامات براندازانه و اشغال کشورها به دست دولت ایالات متحده پرداخته و سیاست تغییر رژیم را به سه دوره تقسیم کرده است: دوران قدرقدرتی که در آن امپریالیسم آمریکا، توسعه طلبی خود را آغاز کرد؛ دوران عملیات سری که طی جنگ سرد منجر به سرنگونی دولت های ایران، شیلی و گواتمالا شد؛ و دوران تهاجم که طی آن دولت ایالات متحده با تهاجم نظامی مستقیم به گرانادا، پاناما، افغانستان و عراق، در صدد حفظ و تامین منابع اقتصادی و تحقق اهداف سیاسی خود برآمده است.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به سرنگونی: یک قرن تغییر رژیم با دخالت امریکایی از هاوایی تا عراق

نمایش همه

چند نکته به بهانه کتاب براندازی

۱. شاید تنها کتاب سیاسی که بهش نیاز دارید
اگر فقط قراره یک کتاب سیاسی در طول عمرتون بخونید، پیشنهاد من کتاب براندازی هست. خیلی خلاصه در ۵۵۰ صفحه می‌تونید با لخت دنیایی که درش زندگی می‌کنید از منظر سیاسی آشنا بشید. ببخشید که آنقدر صریح نوشتم.

۲. اهمیت افکار عمومی
یه چیزی که توجه من رو توی این کتاب جلب کرد، اهمیت افکار عمومی مردم آمریکا برای سیاسیون این کشور هست. تلاش رسانه‌ای موفق دولت آمریکا برای همراه کردن مردم با سیاست‌های استعماریش خیلی توی کتاب به چشم میاد. البته این تلاش بیشتر از جنس سیاست زدایی از جامعه آمریکا بوده.

۳. دو قدم جلوتر از نوک بینی
خوندن این کتاب کمک می‌کنه تا از نگاه دم دستی و خطی نسبت به اتفاقات ریز و درشتی که در عالم سیاست رقم میخوره یه مقدار فاصله بگیریم. خیلی از اوقات تحولات واقعی فراتر از رخدادهایی هستن که در حد یکی دو سال رقم میخورن. عدم تشخیص اولویت‌های مهم کشور توسط سیاسیون و مردم می‌تونه سرنوشت یک کشور رو برای مدت طولانی در مسیر متفاوتی هدایت کنه.

۴. برو قوی شو اگر راحت جهان طلبی
اهمیت قدرت نظامی یک کشور برای امکان نفس کشیدن در دنیای بی‌رحمی که درش زندگی می‌کنیم با خوندن این کتاب خیلی بیشتر از اون چیزی که فکر می‌کنید براتون روشن میشه.

۵. روایت داستانی فوق العاده
حیفم اومد این نکته رو هم نگم که اصلا با کتاب خشک و بی‌روح طرف نیستید. نویسنده یه راوی زبردست هست که قلمش چیزی کم از داستان نویسان حرفه‌ای نداره. همین باعث میشه حتی مخاطب عام هم خیلی راحت با کتاب ارتباط بگیره.