معرفی کتاب پرفروغ ها اثر النور کاتن مترجم محمد جوادی

النور کاتن و 1 نفر دیگر
0.0 0 یادداشت

1,082
_

النور کاتن (۱۹۸۵ ) نویسنده و فیلمنامه نویس نیوزیلندی متولد کاناداست. پرفروغ ها دومین رمان این نویسنده در ۲۰۱۳ برندۀ جایزۀ بوکر شد. این کتاب حجیم ترین رمان، و النور کاتن جوان ترین نویسنده برنده جایزه بوکر است. این رمان چنان حیرت انگیز است که داوران جایزه بوکر را ناچار کرد برای اولین بار به نویسنده ای بیست وهشت ساله این جایزه معتبر را اهدا کنند. این رمان در همان سال برندۀ جایزۀ ادبی گاورنر جنرال کانادا نیز شد. پس از کسب این افتخارات، دانشگاه ولینگتون دکترای افتخاری ادبیات را به کاتن اعطا کرد.
شبی توفانی در ۱۸۶۶، کشتی مودی به نیوزیلند می رسد. دوران «تب طلا» است. مودی کاملا اتفاقی خود را در میان دوازده مردی می بیند که مخفیانه دور هم جمع شده اند و مشغول مشاجره اند و درباره مجموعه ای از اتفاقات اسرارآمیز سخن می گویند؛ اتفاقاتی که به سختی قابل توضیح اند: مردی ثروتمند ناپدید شده؛ زنی بدنام اقدام به خودکشی کرده و یک انبار عظیم طلا در خانه یک مست بدشانس پیدا شده است. مودی به میان شبکه پیچیده ای از طالع ها و سرنوشت ها کشیده می شود که مانند آسمان شب زیبا و رازآلود و شگفت انگیز است.
پرفروغ ها خواننده را به قرن نوزدهم می برد و در جهانی پر از کشتی ها و دریانوردان، بانک ها و بانکداران، طالع های رازآمیز و طالع بینان، و تب طلا، که همه جا را فراگرفته، غرق می کند.

لیست‌های مرتبط به پرفروغ ها

شیرفروشآدمکش کورمیراث از دست رفته

کتاب های برنده جایزه من بوکر از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸

12 کتاب

جایزهٔ ادبی من بوکر، که با نام ساده‌تر جایزهٔ بوکر نیز شناخته می‌شود، یکی از معتبرترین و برجسته‌ترین جوایز ادبی در سطح جهانی است. این جایزه هر ساله به بهترین رمان جدید به زبان انگلیسی که در بریتانیا یا ایرلند منتشر شده باشد، تعلق می‌گیرد. در ابتدا، تا سال ۲۰۱۴، این جایزه تنها به کتاب‌های نویسندگانی که شهروند کشورهای مشترک‌المنافع (کامنولث) یا جمهوری ایرلند بودند، اهدا می‌شد. اما از آن پس، تمامی آثار نوشته‌شده به زبان انگلیسی، بدون در نظر گرفتن ملیت نویسنده، می‌توانند در این رقابت شرکت کنند. اولین بار در سال ۱۹۶۹ این جایزه به پی اچ نیوبی برای کتاب «چیزی برای پاسخ دادن» اهدا شد، و از آن زمان تاکنون، نویسندگان برجسته‌ای از سراسر دنیا موفق به دریافت این جایزه شده‌اند. هرچند در طول این سال‌ها تغییرات زیادی در روند آن به وجود آمده است، اما ارزش و اعتبار این جایزه همچنان در دنیای ادبیات بدون تغییر باقی مانده است. جایزهٔ بوکر نه تنها شهرت جهانی به نویسنده اهدا می‌کند، بلکه تأثیر قابل توجهی بر فروش کتاب‌ها دارد. برندهٔ این جایزه علاوه بر کسب شهرت، مبلغ ۵۰,۰۰۰ پوند به‌عنوان جایزه نقدی دریافت می‌کند که از سال ۲۰۰۲ با حمایت گروه مَن به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.