معرفی کتاب سرزمین های تکه تکه: چگونه جهان عرب تکه تکه شد اثر اسکات اندرسن مترجم فرشید واحدیان

سرزمین های تکه تکه: چگونه جهان عرب تکه تکه شد

سرزمین های تکه تکه: چگونه جهان عرب تکه تکه شد

اسکات اندرسن و 2 نفر دیگر
5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

2

شابک
9789642071432
تعداد صفحات
175
تاریخ انتشار
1398/7/17

توضیحات

        ین گزارش متفاوت است با گزارش هایی که قبلاً چاپ کرده ایم. گزارشی بسی مفصل تر از گزارش های اصلی معمول در مجله ی نیویورک تایمز که تمام این شمار? مجله را در بر می گیرد و حاصل حدود 18 ماه گزارش دهی است. این گزارش فاجعه ای را حکایت می کند که از زمان اشغال عراق در 13 سال پیش که به سربرآوردن داعش و بحران جهانی پناهندگان منجر شد دنیای عرب را تکه تکه کرده است. گستر? جغرافیایی این فاجعه وسیع است و دلایل آن بسیارند، اما نتایج آن یعنی جنگ و بی ثباتی در سرتاسر جهان برای هم? ما آشناست. گزارش اسکات اندرسن درکی شهودی از آنچه را اتفاق افتاده از نگاه 6 شخصیت در مصر و لیبی و سوریه و عراق و کردستان در اختیار خواننده می گذارد. مجموعه عکسی از پائولو پلگرین که حاصل سفرهای متعدد او در 14 سال گذشته به این منطقه است ضمیمه ی متن اندرسون است.سابقه ندارد که ما اینچنین توجه و نیروی خود را صرف موضوعی واحد کرده باشیم و اگر مطمئن نبودیم که آنچه در پی می آید روشن بینانه ترین، قوی ترین و انسانی ترین گزارش در مورد فاجعه ای است که بر سر این نقطه آمده، درخواست صرف این توجه و وقت را از خوانندگان خود نمی کردیم.
      

یادداشت‌ها

          کتاب #سرزمین‌های_تکه‌تکه حاصل روایت‌هایی است که اسکات اندرسون خبرنگار نیویورک تایمز طی ۱۸ ماه سفر در خاورمیانه نوشته است. ۶ شخصیتِ واقعی از مصر و لیبی و سوریه و عراق و اقلیم کردستان عراق، شخصیت‌های اصلی این روایت مبسوط اویند. اندرسون طی این ۱۸ ماه با این افراد گفتگو کرده است و زندگی‌ آن‌ها را در پنج بخش خاستگاه، جنگ عراق، بهار عربی، ظهور داعش و مهاجرت دسته‌جمعی در کتاب آورده است. در هر بخش کتاب زندگی این افراد را در زمان‌های یکسان موازی با یکدیگر دنبال می‌کنیم و در متن این زندگی‌ها، وقایعی که در کشورهایشان جاری بود را در ملموس ترین قرائت ممکن_از زبان شهروندان و فعالین‌شان از یک عراقی داعشی تا یک فعال سیاسی لیبیایی و تا یک فرمانده‌ی کُرد_می‌خوانیم. 
اسکات اندرسون نقطه‌ی شروع همه‌ی ناآرامی‌های منطقه را حمله آمریکا به عراق در سال۲۰۰۳ می‌داند، لذا شروع روایت‌ها از همین زمان است و روایت تاثیراتِ غیربومی نیروهای ائتلاف بر جامعه عراق و ادامه‌ی ماجراها در باقی کشورها. 
 فرم کتاب جذاب و حیرت انگیز و پرکشش بود، این سبک پرداخت به چنین موضوعاتی واقعا کم است. البته همچنان آن نگاهی که یک انسان غربی سرش را به سمت راست می‌چرخاند و ما شرقی ها را می‌بیند در لایه لایه‌ی این داستان خودش را نشان میدهد و حتی آزاردهنده‌است. هرچند اندرسون تقریبا تمام تلاشش را کرده است که بی طرف روایت کند. 
پ.ن: مطلقا هیچ ردپایی از ایران در کتاب نمی‌بینیم. 
پ.ن۲: همچنان سرنوشت مصر برای ما عبرت‌انگیز و حیرت‌انگیز است.
        

3