معرفی کتاب بالماسکه: درام منظوم در چهار پرده اثر میخائیل یوری یویچ لرمانتوف مترجم سروش سلیمی

بالماسکه: درام منظوم در چهار پرده

بالماسکه: درام منظوم در چهار پرده

0.0 0 یادداشت

9786223841989
1404/7/2

میخائیل یوری‌یویچ لرمانتوف (1841-1814) از شاعران، نویسندگان و هنرمندان نامدار عصر طلایی روسیه است، که تحت تأثیر الکساندر پوشکین (1837-1799)، شاعر بلندآوازهٔ روس، دست به کار شاعری زد.
لرمانتوف علاوه بر اشعار بی‌مانند، رمان مشهور قهرمان عصر ما و دیگر آثار خود، چند نمایشنامه نیز از خود به‌ جا گذاشته است.
از میان نمایشنامه‌های لرمانتوف خاصه می‌توان از درام منظوم بالماسکه نام برد که از مهم‌ترین آثار ادبی قرن نوزدهم روسیه به‌ شمار می‌آید.

ماجرای نمایش، داستان «آربنین»، یک قمارباز کارکشتة قدیمی است که اکنون ازدواج کرده و به ثروت و مقام رسیده است.

او به واسطهٔ سوءظنی که به همسر خود پیدا می‌کند دست به کار وحشتناکی می‌زند. سوءظنی که هرکدام از دوستان و آشنایان او با گفتن به‌موقعِ حقیقت می‌توانستند از بروز آن جلوگیری کنند.

اما همچنان‌که لرمانتوف خود نام بالماسکه را برای این اثر انتخاب کرده است، همهٔ شخصیت‌ها واقعیتِ خود را همچون صورتک‌ها در مجلس بالماسکه در پشت نقاب پنهان کرده‌اند.
البته که در پایان حقیقت روشن می‌شود، اما نتیجه‌ای جز دیوانگی، جنون و از‌دست‌رفتن شرافت به بار نمی‌آورد.

لیست‌های مرتبط به بالماسکه: درام منظوم در چهار پرده