معرفی کتاب اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا اثر سیدمحمد حسینی بهشتی

اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا

اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا

4.1
7 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

6

ناشر
روزنه
شابک
9789643343576
تعداد صفحات
180
تاریخ انتشار
1391/8/24

توضیحات

        اثر حاضر، شانزدهمین دفتر از دورة آثار «شهید آیت الله دکتر بهشتی» است که توسط بنیاد نشر آثار و اندیشه های ایشان و با هدف زدودن غبار مظلومیت از اندیشه های ایشان منتشر شده است. «دکتر بهشتی»، در جهت ایجاد جامعة نمونة اسلامی، تلاش های جمعی فراوانی داشته اند. یکی از این تلاش ها، همکاری با انجمن های اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا، به منظور گسترش انجمن ها، ارتقای کمّی و کیفی آن ها و شکل گیری اتّحادیة انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا بوده است. دفتر حاضر، مشتمل بر پنج بخش است که بخش نخست، به پیام مکتوب شهید بهشتی، خطاب به اتّحادیه اختصاص دارد. سخنرانی شهید بهشتی در پنجمین کنگرة سالانة اتحادیه، نظرهای مشورتی مرکز اسلامی هامبورگ در نشست پنجم و ششم مجمع عمومی اتحادیه و نظرهای مشورتی دکتر بهشتی، خطاب به اتحادیه، مطالب دیگر مندرج در این دفتر است. مجموعة حاضر، برای پژوهشگران تاریخ نهضت اسلامی ایران و جنبش های دانشجویی خارج از کشور و علاقه مندان به کار جمعی و... مناسب خواهد بود.
      

لیست‌های مرتبط به اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا

یادداشت‌ها

          این کتاب مجموعه ای از پیام ها و سخنرانی هایی هست که دکتر بهشتی درباره اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا که خود از بانیان آن بود ایراد کرده است. در این پیام ها و سخنرانی ها، عمدۀ تأکید بهشتی بر عمل به احکام اسلامی در میان اعضا، وحدت با سایر مسلمین، تقویت دانش ایدئولوژیکی قبل از صرف وقت در پی گیری اخبار و وقایع روز، لزوم تعاون میان اعضا و به ویژه تعاون تحصیلی و لزوم آزادی انتقاد درون تشکیلات  و حاکم بودن رای اکثریت در کنار استقلال مالی، فکری و تشکیلاتی انجمن های اسلامی است. علاوه بر این در این پیام ها، بهشتی به نکاتی در مورد کار تشکیلاتی اشاره می کند که نشانگر بصیرت او در این باره است؛ برای مثال صحبت از پیوستگی تاریخی تشکیلات می کند بدین معنی که باید فعالیت ها و عملکرد اتحادیه ثبت و ضبط شده و گروهی به تشخیص خود اتحادیه و غیر از هیئت اجرایی مسئول بررسی و تحلیل این عملکرد شوند و گزارش آن را مرتبا در اختیار اعضا قرار دهند. یا در جای دیگری به این نکته اشاره می کند که اساسا هیچ سازمانی از جمله سازمانی با ایدئولوژی اسلامی نمی تواند همه تحولات را پیش بینی کند و باید تلاش کند تا آمادگی های لازم را برای انتطباق با تحولات داشته باشد و از این حیث انعطاف پذیری خود را افزایش دهد. 
از لابه لای سطور کتاب می توان به نگرش ضدخرافه و روشن اندیشانه شهید بهشتی از اسلام پی برد با این حال سودای برساختن یک دستگاه فکری از اسلام که بتواند به همه نیازهای بشر پاسخ داده و در نهایت یک امپراطوری\کشور متحد اسلامی تشکیل دهد در سخنان او هویداست بدون آن که توضیح بیشتر و دقیق تری درباره آن بدهد. به صورت کلی کتاب حاضر بیشتر جنبه تاریخ نگاری دارد و نمی تواند درک دقیق و عمیقی از اندیشه بهشتی ارائه دهد زیرا ایشان در این پیام ها و سخنرانی ها چندان دقیق و عمیق حداقل با توجه به انتظارات امروز و پرسش هایی که امروزه وجود دارد سخن نگفته است.
        

0