خاطرات یک پسر به قلم پدر

خاطرات یک پسر به قلم پدر

خاطرات یک پسر به قلم پدر

3.0
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

3

نویسنده ی کتاب که به خاطره نویسی علاقه ی خاصی دارد با خود قرار می گذارد خاطرات فرزند اولش را از بدو تولد تا زمانی که فرزندش بتواند قلم به دست بگیرد به نیابت از او بنویسد. نشان به همان نشانی که نوشتن خاطرات یک پسر (و بعدها دو پسر) به صورت یک وظیفه ی مادام العمر بر عهده ی پدر باقی می ماند. این کتاب، بخشی از خاطرات هفت سال اول زندگی پسر بزرگ تر نویسنده (از 1361 تا 1368) را در بر می گیرد. خواننده خواهد دید که نویسنده با «همدستی» همسرش با یک تیر چند نشان زده؛ یعنی نه تنها خاطرات پسرش، بلکه به صورت زیر پوستی گوشه هایی از خاطرات مشترک خانواده و روزگار پرتب وتاب شان را نیز به رشته ی تحریر کشیده است.

لیست‌های مرتبط به خاطرات یک پسر به قلم پدر

یادداشت‌های مرتبط به خاطرات یک پسر به قلم پدر

فهیمه

1401/02/07

            خاطرات یک پسر به قلم پدر، خاطرات رضی هیرمندی و همسرش از شش سال اول زندگی پسرشان (61 تا 66) است. گویا یادداشت‌های سال‌های ابتدایی تولد پسرک گم شده و خاطرات آن سال‌ها را دوباره بر اساس آنچه به یاد داشته‌اند نوشته‌اند، اما از یک جایی به بعد یادداشت‌ها همان‌هاست که آن سال‌ها نوشته‌اند و علاوه بر پسرشان در مورد سال‌های پرالتهاب جنگ و بمباران و کمبود و گرانی هم هست و همین مسئله کتاب را خواندنی می‌کند. 
من کتاب را به خاطر نام رضی هیرمندی انتخاب کردم که سال‌هاست ترجمه‌هایش را می‌خوانم و لذت می‌برم؛ آن موقع که بچه بودم شل سیلوراستاین و رولد دال و بعد که بزرگ‌تر شدم شرمن الکسی را به واسطه‌ی "خاطرات صددرصد واقعی یک سرخپوست پاره‌وقت" شناختم و رفتم سراغ ادبیات اقلیت‌ها. الان هم که برای برادرزاده‌ام کتاب می‌خرم، اگر نام رضی هیرمندی روی جلدش باشد بدون بررسی می‌خرمش. همین مسئله باعث شد که انتظارات زیادی از کتاب داشته باشم و کم‌جانی خاطرات سال‌های ابتدایی توی ذوقم بزند. اما کم کم کتاب را پسندیدم. 
البته نقد قبلی‌ام سر جای خود باقیست: از مادر نه نشانی در عنوان هست و نه اسمی روی جلد و خب حداقل 30 درصد کتاب را مادر پسرک نوشته و به نظرم در حقش اجحاف شده.