معرفی کتاب اروس و تمدن (تحقیقات فلسفی درباره ی فروید) با مقدمه ای از داگلاس کلنر اثر هربرت مارکوزه مترجم امیرهوشنگ افتخاری راد

اروس و تمدن (تحقیقات فلسفی درباره ی فروید) با مقدمه ای از داگلاس کلنر

اروس و تمدن (تحقیقات فلسفی درباره ی فروید) با مقدمه ای از داگلاس کلنر

هربرت مارکوزه و 2 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

شابک
9789643626945
تعداد صفحات
336
تاریخ انتشار
1398/7/29

توضیحات

        


اروس و تمدن هربرت مارکوزه بیانی کوبنده و شورانگیز از دیدگاه های او درباره تمدن معاصر سلطه و آزادی به دست می دهد. این اثر حماسه وار مارکوزه درباره رهایی که در اوج دوره مک کارتیسم در دهه 1950 نوشته شد خطوط کلی بینش او را از یک تمدن آزاد و نا_سرکوبگر طی دوره ای تاریخی ترسیم می کند که مشخصه آن سر کوب اجتماعی و یورش به تقکر رادیکال است. پافشاری او بر آزادی بازی عشق  و اروس خصیصه های ضد فرهنگ دهه شصت را پیش بینی می کند دهه ای که به نوبه  خود از او یک پیش قراول تفکر رادیکال ساخت. افزون بر آن این نوشته نقدی به غایت رایدکال از تمدن معاصر به دست می دهد که مارکوزه را محبوب چپ جدید و یکی از متفکران تاثیر گذار زمانه خود کرد.



      

لیست‌های مرتبط به اروس و تمدن (تحقیقات فلسفی درباره ی فروید) با مقدمه ای از داگلاس کلنر

محمد

محمد

1402/5/26

والتر بنیامین: همراه کوتاه نوشته هایی از والتر بنیامینبعد زیباشناختیانسان تک ساحتی

مکتب فرانکفورت

22 کتاب

ماکس هورکهایمر،تئودور ادورنو،فرانتس نویمان،والتر بنیامین،اریش فروم،هربرت مارکوزه و هنریک گروسمان از جمله متفکران مکتب فرانکفورت هستند.این افراد از دهه ۱۹۲۰ میلادی در موسسه تازه تاسیس تحقیقات اجتماعی در شهر فرانکفورت جمع شدند و به تدوین نظریه انتقادی پرداختند.شروع تئوریک کار آنها با کتاب دو جلدی هورکهایمر با نام "نظریه انتقادی" بود. اعضای این گروه رئوس نظریه اجتماعی مارکس را با فلسفه هگل و روانکاوی فروید آمیختند و روش جدیدی برای نقد فرهنگ معاصر پدید آوردند. تئودور ادورنو به نقد موسیقی جاز پرداخت و نظریه زیباشناسی جدیدی تدوین کرد.همچنین در کتاب دیالکتیک منفی به نقد جریان فلسفه غرب پرداخت.اریش فروم به بازبینی در نظریه روانکاوی پرداخت و برای نقد فاشیسم و سرمایه داری از روانکاوی بهره گرفت.مارکوزه نیز مطالعات مفصلی درباره هگل و فروید انجام داد و پدر معنوی چپ نو نامیده شد. لیست زیر حاوی کتابهای اصلی این اندیشمندان است که به زبان فارسی ترجمه شده اند از سوی دیگر کتابهایی در تشریح تاثیرات اجتماعی و تاریخ آنها نیز وجود دارد که به لیست افزوده شده اند.

45