معرفی کتاب فرازمینی ها اثر وید روش مترجم سید محمد حسین خلیلی

خواندهام
این کتاب شما را در میانۀ یک داستان بزرگ و ناتمام قرار میدهد؛ داستان تکامل بشریت از گونهای محدود به زمین تا تبدیل شدن به موجودات فضاگرد و چندسیارهای. ما گذشته و حال خود را میدانیم، اما نمیدانیم آیا در اکتشافات خود در کیهان تنها خواهیم ماند یا همراهانی پیدا خواهیم کرد؟ این پرسش عمیق، که «آیا ما تنها هستیم؟»، بزرگترین جای خالی در سیر داستان ما به عنوان یک گونه است که هنوز بیپاسخ مانده. با وجود دههها جستجوی علمی برای یافتن شواهد فیزیکی یا سیگنالهای هوشمند فرازمینی، تاکنون چیزی نیافتهایم. این «سکوت بزرگ» زمینهساز معمای جذابی به نام «پارادوکس فرمی» شده است؛ چرا با وجود فرضیات منطقی مبنی بر وجود تمدنهای دیگر در کهکشان، ما هیچ نشانهای از آنها نمیبینیم؟ این کتاب به بررسی ریشههای این سوال در تاریخ بشر، از دیدگاههای فیلسوفان باستان درباره تعدد جهانها تا انقلابهای علمی کوپرنیک و گالیله میپردازد. سپس چگونگی تبدیل «جستجوی هوش فرازمینی (SETI)» به یک حوزه علمی با ابزارها و مفاهیمی مانند معادلۀ دریک شرح داده میشود. با پیشرفت «اخترزیستشناسی» و درک بهتر از جهانهای قابل سکونت و انعطافپذیری حیات، این پارادوکس همچنان نیازمند کشف و بررسی راه حلهای مختلف است. در نهایت، کتاب بر اهمیت خودِ جستجو و نقش آن در اتصال ما به کیهان تأکید میکند و ما را به پیوستن به این گفتگوی کیهانی دعوت مینماید.