نظریه و زبرنظریه در روابط بین الملل مفاهیم و تفسیرهای متعارض

نظریه و زبرنظریه در روابط بین الملل مفاهیم و تفسیرهای متعارض

نظریه و زبرنظریه در روابط بین الملل مفاهیم و تفسیرهای متعارض

فرد چرنوف و 1 نفر دیگر
5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

کتاب حاضر که درآمدی بر مباحثات جدید در روابط بین الملل به شمار می رود کوششی است برای نشان دادن این که چرا هر کس خواهان حل مسائل سیاست خارجی است باید نظریه های روابط بین الملل و مسائل فلسفی مطرح در تعیین نحوه? انتخاب بهترین نظریه را بشناسد. کتاب حاضر پرسش هایی را درباره? سیاست گذاری پیش می کشد که هدف از آن ها واداشتن محققان و دانشجویان به تأمل انتقادی درباره? فرض ها و باورهایی است که شالوده? توصیه به سیاست گذاری های خاص را تشکیل می دهد. این کتاب پیوندهای مشخصی را که میان انتخاب سیاست ها و اصول نظریه های روابط بین الملل وجود دارد و نیز پیوندهای دیگری را که با دعاوی فلسفی ناظر بر نحوه? انتخاب بهترین نظریه وجود دارد نشان می دهد. از این گذشته، کتاب حاضر با رساندن مسائل سیاست خارجی به مباحثات معاصر درباره? سرشت و بنیادهای نظریه روابط بین الملل، محققان و دانشجویان را به ابزارهای ضروری برای تحلیل استدلال های رقیب مجهز می سازد.

یادداشت‌های مرتبط به نظریه و زبرنظریه در روابط بین الملل مفاهیم و تفسیرهای متعارض

            «روابط فلسفی بین‌الملل»

🧠این کتاب، یکی از بهترین کتاب‌های ترجمه شده در بازار برای فهم مبانی ابرنظری «هستی‌شناختی، معرفت‌شناختی و روش‌شناختی» روابط بین‌الملل است‌. چرنوف، اینجا می‌خواهد به ما بگوید «سیاست‌مداران چگونه و با چه معیارهایی دست به انتخاب سیاست‌های خود می‌زنند؟» با طرح این سوال در پنج فصل به بررسی مبانی نظری روابط بین‌الملل با اشاره به سه نظریه‌ی شاخص واقع گرایی، لیبرالیسم و سازه‌انگاری می‌پردازد. سپس وارد حوزه‌ی عمیق ابرنظریه‌های خردگرایی و تفسیرگرایی می‌شود و پوزیتویسم منطقی، تجربه‌گرایی منطقی و... را در حوزه‌ی روش‌شناسی و معرفت شناسی خردباوری یا جریان اصلی روابط بین‌الملل به شرح می‌گذارد.

🧠 پس از آن به ابرنظریه‌های تفسیری یا تامل‌گرا می‌پردازد و در قالب سازه‌انگاری تفسیری، پساساختارگرایی و نظریه انتقادی این بخش را به پایان می‌رساند. از نکاتی که خدمتتان عرض کردم حتما متوجه شده‌اید که اگر در مقطع کارشناسی علوم سیاسی هستید این کتاب برایتان بسیار سنگین خواهد بود. فلذا توصیه‌ام این است که حتما قبل از مطالعه‌ی کتاب حاضر کتاب «تحول در نظریات روابط بین‌الملل» دکتر مشیرزاده را بخوانید. این کتاب بیشتر از اینکه به نظریه‌ها پرداخته باشد به ابرنظریه‌ها پرداخته است. یعنی مبانی و اصول فلسفی روابط بین‌الملل را شرح و بسط داده است. اما بسیار مفصل و با ترجمه‌ای روان و زبانی فصیح این اصول فلسفی و البته سنگین تفسیر شده‌اند که کار را برای خواننده راحت کند. اگر می‌خواهید در باب نظریات و بنیان‌های نظری روابط بین‌الملل کتاب متفاوتی را مطالعه کنید این کتاب توصیه‌ی من به شما است.

🧠در پایان، در کنار این کتاب، کتابِ «نظریه‌های روابط‌بین‌الملل برای سده بیست و یکم» مارتین گریفیتس را هم توصیه می‌کنم. البته اگر با ترجمه‌های آقای طیب آشنایی ندارید و یا کلا نظریه کم کار کرده‌اید، قبلش کتاب دکتر مشیرزاده، کتاب نظریه‌ها و رویکردهای دکتر قوام، جلد دوم کتاب اصول روابط بین‌الملل دکتر دهقانی فیروزآبادی«کتاب اخیر برای مبتدی‌ها توصیه می‌گردد» را حتما بخوانید. بهرحال به قول فرد چرنوف، نظریه‌ها به ما می‌گویند که چگونه چرخ جهان می‌چرخد.