معرفی کتاب امپراتوری پنبه: یک تاریخ جهانی اثر اسون بکرت مترجم هاتف خالدی

امپراتوری پنبه: یک تاریخ جهانی

امپراتوری پنبه: یک تاریخ جهانی

اسون بکرت و 2 نفر دیگر
4.5
4 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

11

شابک
9786226837330
تعداد صفحات
608
تاریخ انتشار
1399/7/24

توضیحات

یادداشت‌ها

          امپراتوری پنبه نوشتۀ اسون بکرت استاد دانشگاه هاروارد، کتابی است که واقعاً ارزش خواندن دارد؛ یعنی ارزشش را دارد که آن را با صرف وقت زیاد مطالعه کنیم. کتاب کم حجمی نیست؛ ولی کتابی پژوهشی است؛
یعنی همان چیزی که از یک استاد دانشگاه هاروارد انتظار داریم.
حالا موضوعش چیست؟ تاریخ صنعتی شدن پنبه!

خوب به چه درد ما می‌خورد؟ وقتی متوجه شویم که پنبه اولین محصولی است که صنعتی شد، اساساً با تاریخ صنعتی شدن آشنا می‌شویم.
وقتی هم متوجه بشویم که اولین است، می‌فهمیم که اولین ها در آن اتفاق افتاده است و در جریان این اولین‌ها قرار می‌گیریم؛ مثل اولین ورود جدی زنان به بازار کار؛ یا تولد سرمایه‌داری؛ که درواقع این مسئله، موضوع اصلی این کتاب است: ولادت و تاریخ تطور سرمایه‌داری.
وقتی این کتاب را بخوانیم می‌بینیم که اساساً دولت جدید را همین سرمایه‌داری شکل داد تا بتواند برای خود پشتیبانی اساسی، در امور نظامی، حقوقی و اقتصادی تأمین کند. زن، کودک و سیاه‌پوست را وارد بازار کرد تا بتواند ارزان‌ترین شکل محصول را به دست آورد.

بیکار ننشست و ازطریق تولید قانون‌های گوناگون، توانست، آزادی را از هر کسی که می‌خواست آزاد باشد، سلب کند و همه را بردۀ خود سازد. 
می‌فهمیم اصلا هند چه ربطی به آفریقا داشت! و کامل توضیح می‌دهد که آمریکا چگونه تشکیل شد.
خلاصه بگویم مدخلی جدی برای ورود به تاریخ جهان است، تاریخی که مطابق با مشیت سرمایه‌داری پیش رفته‌است. فکر می‌کنم ده‌ها سؤالی که در این دوران در ذهن ما شکل گرفته را پاسخ می‌دهد. یا حتی سؤالاتی که پاسخی بی‌مایه برای آن پیدا کرده بودیم! یا برخی از تصورات ما را درهم می‌ریزد؛
مثل اینکه فکر می‌کردیم این غربی ها صرفا با به کارگیری علم به اینجا رسیده‌اند و نه برده‌سازی تمام عالم برای خود!

وقتی سرمایه‌داری را از نزدیک و در واقعیت تاریخی آن مطالعه کنید،‌ خواهید دید که موجود بسیار وحشتناک و قدرت‌مندی است؛
تقریبا همان اژدهای هفت سر فسادی که در ایران صرفاً به فساد اقتصادی گفته می‌شود. وقتی از فاصلۀ نزدیک این کتاب، آن را می‌بینید دیگر نیازی ندارید که به فلسفه پردازی دربارۀ چپ و راست و غلط بودن راست بپردازید؛ سرمایه‌داری در جلوۀ تاریخی خود فریاد می‌زند که «من بسیار وحشی و کریه هستم».
البته این را هم خواهید فهمید که سرمایه‌داران برای حل هر مسئله، از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند. 
خلاصۀ کتاب را گفتم! ولی باز هم تا نخوانید نمی‌فهمید! شاید در این کتاب بفهمید که اسرائیل و انرژی و بازار و خاورمیانه و ... چه ربطی به هم دارند؟!

بخوانید آقا بخوانید، کتاب عجیب‌وغریبی است.
راستی جا دارد از مترجم با حوصلۀ آن، جناب هاتف خالدی، تشکر کنم؛ از متن بی‌غلط و روان و نکته سنجی ایشان در ترجمه لذت بردم. 
الحمد لله.
        

0