معرفی کتاب خودم و جهان: زندگینامه ویلیام فاکنر اثر رابرت وین همبلین مترجم الهام گرامی

خودم و جهان: زندگینامه ویلیام فاکنر

خودم و جهان: زندگینامه ویلیام فاکنر

3.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

شابک
9786226731485
تعداد صفحات
225
تاریخ انتشار
1403/1/1

توضیحات

        نویسنده در این کتاب لایۀ ظاهری هستی فاکنر ـ آن نویسندۀ مشهور، برندۀ نوبل ادبیات ـ را کنار می‌زند، به عمق می‌رود و چهره‌های دیگری از او کشف می‌کند: چهره‌هایی که گاه متناقض از کار درمی‌آیند. در این کتاب می‌خوانیم فاکنر برای ساختن جهان خیالی و غنیِ «یوکناپاتافا» از چه‌چیزهایی مایه گرفته است، رنج‌های جسمانی و عاطفی‌اش چگونه در آثارش منعکس شده‌اند، برای یافتن بهترین فرم روایت در داستان‌هایش چه ترفندهایی می‌زده، چگونه با درد افسردگی، دائم‌الخمری و بی‌پولی کنار می‌آمده، و دربارۀ هنر و ادبیات ـ که پناهگاه او در جهان بی‌رحم بودند ـ چه نظراتی داشته است. دوستداران ادبیات با خواندن این کتاب به وجد می‌آیند و توأمان غمگین می‌شوند: فاکنر، به‌رغم جلال‌‌‌وجبروت سبکی داستان‌هایش، انسانی بوده با رنج و درد و ملالی که همۀ انسان‌ها نصیب می‌برند. او یکی بوده درست همچون ما و بسیار غنی‌تر از ما. این کتابْ زندگینامۀ نویسنده‌ای است که نمی‌خواست زندگینامه‌اش را بنویسند.
      

لیست‌های مرتبط به خودم و جهان: زندگینامه ویلیام فاکنر

یادداشت‌ها

          قصه آن‌کسی که کتاب نوشت و از دنیا رفت

زندگی مردی که برای زجر کشیدن به دنیا آمده بود. قصه مردی که دیوانه‌وار عاشق کلمات و دل‌باختن بود. قصه مردی که اسیر هالیود شده بود، اما خودش را به خانه و مزرعه بزرگ اجدادی‌اش رساند. «خودم و جهان» زندگینامه ویلیام فاکنر به کوشش رابرت وین همبلین بر زندگی پر از خشم و هیاهوی فاکنر نور تابانده است.  
فاکنر خودش دوست نداشت که زندگی‌نامه داشته باشد و در نامه‌ای به منتقدی نوشته است: «خواسته‌ام این است که، همچون یک فرد بی‌نام، جایگاهی در تاریخ نداشته باشم و از من نشانی یافت نشود، هیچ‌چیزی از من نماند جز کتاب... هدف من، که برای رسیدن به آن از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنم، آن است که زندگینامه‌ام در دو جمله خلاصه شود، همان دو جمله‌ای که در آگهی ترحیم و سنگ‌نبشته مزارم درج خواهد شد: آن‌کسی که کتاب نوشت و از دنیا رفت.»، اما این کتاب تنها زندگی‌نامه فاکنر نیست و چندین زندگی‌نامه درباره او چاپ شده است.
هرچند که خودش در سخنرانی درباره ارتباط زندگی و کتاب‌هایش گفته است، باید در نوشته‌هایش زندگی‌اش را دنبال کنیم: «در وهله اول، هر نویسنده‌ای مشغول نوشتن زندگینامه خویش است، زیرا او جهان را کشف می‌کند و ناگاه پی می‌برد که جهان به حدی مهم، تاثرانگیز و اسف‌بار است که باید آن را بر کاغذ یا بوم نقاشی بیاورد یا در قطعه‌ای موسیقی بیان کند، در آن لحظه هرچه او در ذهن دارد زاییده اتفاقاتی است که براو رفته.»
«خودم و جهان» از جد پدری فاکنر شروع می‌شود، عاشقی‌های او را روایت می‌کند و تا واپسین لحظات و جایی که از جدار نسیان عبور می‌کند، ادامه می‌یابد. کتاب دربرگیرنده تعدادی عکس و همچنین کتابشناسی آثار فاکنر که از فارسی ترجمه شده است هم هست.
در بسیاری از اتفاقاتی که در زندگی نویسنده شهیر رخ می‌دهد، می‌توان ردپای درونمایه آثارش را دید همان چیزی که منتقدان آن را «جدال میان زندگی مطلوب و زندگی واقعی» دانسته‌اند. او در جایی نوشته است: «نویسندگی پلی است میان زندگی آرمانی عاشقانه و حقیقت ناگوار و مأیوس‌کننده.» و فاکنر به گواه این زندگی‌نامه همیشه میان آرمان و حقیقت مأیوس‌کننده در نوسان بوده است.
خودم و جهان مرجع خوبی برای درک و فهمِ رنج‌هایی است که یک نویسنده تجربه می‌کند تا اثری خلق شود. همین دلیل مهم بودن چنین کتاب‌هایی است تا بتوان در کنار خواندن آثار یک نویسنده (آن هم نویسنده‌ای که او را بهترین نویسنده آمریکایی بین دو جنگ جهانی دانسته‌اند) از او و زندگی که پشت سر گذاشته است و این‌که چگونه با افسردگی‌های مداوم، رنجِ عاشق شدن و بی‌پولی کنار می‌آمده است، سر درآورد.


«منتشر شده در شهرآرانیوز، شهریور 1403»
        

3