معرفی کتاب اندیشه غرب جدید؛ مدرنیته اثر سجاد صفارهرندی

اندیشه غرب جدید؛ مدرنیته

اندیشه غرب جدید؛ مدرنیته

سجاد صفارهرندی و 1 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

1

ناشر
ایران
شابک
9786229498217
تعداد صفحات
144
تاریخ انتشار
_

توضیحات

        برای فهم اندیشه سیاسی و اجتماعی جهان غرب نشر ایران مجموعه‌ای منتشر کرده که به خواننده ایرانی کمک می‌کند بازنگری تازه‌ای در حیطه علوم انسانی به دنیای غرب داشته باشد. در این زمینه همه کسانی می‌خواهند بدانند موج‌های تحولی که توسط این تمدن ایجاد شده چگونه شکل گرفته‌اند و اندیشه ورزان و سیاستمداران آن سوی کره زمین به مسائل چگونه نظر داشته‌اند و جهان را چگونه تفسیر می‌کنند از جمله مسائلی است که در این مجموعه اندیشه سیاسی تالیف شده‌اند.

کتاب «مدرنیته» نوشته سجاد صفارهرندی و محمدرضا قائمی نیک مروری است بر تاریخچه نظری و فکری جهان غرب که این سیر چگونه به مدرنیته امروزی با تمام مختصاتش منجر شد. آغاز کتاب به قرن پانزدهم و ریشه‌های رنسانس در جهان غرب برمی‌گردد. جایی که تحولات اجتماعی و سیاسی مختلف منجر به یک انقلاب فرهنگی بزرگ شد که آینده اروپا را به طور کل دستخوش تغییر قرار داد و بر بسیاری از حوادث قرن‌های بعدی موثر بود. آن‌ها با بررسی آراء فیلسوفان و نظریه پردازان غربی و مکاتب فکری مختلف این سیر تحول را تا قرن بیستم میلادی پیگیری کرده‌اند.

در ادامه برشی از این کتاب را می‌خوانید:

برخلاف پندارهای رایج ،عصر نیچه تجدد را نه تنها امری بدیع و نو قلمداد نمی‌کرد بلکه آن را غیراصیل و بدلی می‌دانست. در واقع او در تعارضی آشکار با تلقی روشنگری، تجدد را صرفاً صورتی جدید از چیزی به شدت کهنه تلقی می‌کرد. برای او تجدد، صرفاً ادامه ۲۵۰۰ سال تاریخ غرب بود که با دو مؤلفه اصلی یعنی متافیزیک» (فلسفه) و «مسیحیت»، شناسایی می‌شد نیچه طرف دعوای خود را نه متجددان که آنها را بدلی و سطحی می‌دانست که رئوس دو جریانی قرار داد که پایه‌های غرب و به تبع آن، تجدد را بنا نهاده اند: سقراط و مسیح از نظر او سقراط و مسیح هر دو نمونه‌هایی از یک مشکل مشابه هستند و سرنوشت محتوم آموزه‌هایشان نهیلیسم نیست انگاری، پوچی) است؛ همان چیزی که نیچه آن را اصلی‌ترین مشخصه جامعه مدرن قلمداد می‌کرد در مقابل او از وضعیت یونان پیشاسقراطی و فرهنگ مشرکانه یونان و روم باستان (پاگانیسم) با ستایش و به منزله نوعی ایده آل یاد می‌کرد.
      

لیست‌های مرتبط به اندیشه غرب جدید؛ مدرنیته

زمینه تاریخی مدرنیته (از رنسانس تا جنگ جهانی اول)سنت روشنفکری در غرب از لئوناردو تا هگلاندیشه غرب جدید؛ مدرنیته

فهم تاریخیِ «اکنونیت و مدرنیته»

49 کتاب

میشه از زوایای مختلفی به مدرنیته نگاه کرد؛ فلسفی، تاریخی، جغرافیایی و... اما یه چیز که قبل از همه‌ی این‌ها لازمه و کمک زیادی به فهم بهتر مطالب می‌کنه، درک زمینه‌ی تاریخی موضوعه. یه مثال بزنم: خیلی از اساتید فلسفه هم برای توضیح نظریه‌ها، اول سراغ خودِ نظریه نمی‌رن، بلکه تاکید می‌کنن که باید تاریخ و فهم اون دوره رو درک کنیم، چون مسائل توی بستر تاریخیه‌شون معنا پیدا می‌کنن. برای همینه که این سیر تاریخی برامون مهمه! به نظرم توی این مسیر، یه نگاه کلی به فلسفه‌ی علم هم لازمه، تا یه تصویر اجمالی از جریان علمیِ شکل‌گرفته در طول تاریخ داشته باشیم. یه چیز دیگه هم که خیلی مهمه: برای درک این جریان علمی، حتماً باید فلسفه‌ی علوم اجتماعی و یه پیش‌زمینه‌ی تاریخی ازش رو هم بلد باشیم. بدون این‌ها، مثل این می‌مونه که بخوایم یه فیلم رو از وسطش تماشا کنیم - کلی چیز گنگ می‌مونه! (من که رشته‌م علوم سیاسی هست، تو درس روش‌تحقیقمون فلسفه علوم اجتماعی خوندیم؛ یعنی اینقدر مهمه که نگو!) کتاب‌های کمتر شنیده‌شده: 1. مجموعه «درآمدی بر فهم جامعه‌ی مدرن» زیرنظر استورات هال: یه راهنمای تاریخی-مفهومی عالی از جامعه‌ی جدید و مسائلش. هر فصل رو یه نویسنده نوشته و به موضوع خاصی پرداخته. جلد اول به «صورتبندی‌های مدرنیته» می‌پردازه و چارچوب‌های مفهومی اصلی رو بررسی می‌کنه. جلد دوم و سوم هم به جنبه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مدرنیته اختصاص دارن. ویژگی جالبش پیوست‌های هر فصل هست که گزیده‌ای از نظریات کلاسیک رو آورده. 2. مجموعه ۴جلدی تاریخ قرن ۱۹ و ۲۰ هابسباوم: یه شاهکار واقعیه! از انقلاب صنعتی و فرانسه شروع می‌کنه و تا فروپاشی شوروی پیش می‌ره. نکته جالبش اینه که این تاریخ‌نویسی مخصوص دانشجویان علوم‌اجتماعیه - نه خیلی سیاسی صرف، نه خیلی اجتماعی. بینش جامعه‌شناختی داره و به همه جنبه‌ها از اقتصاد و سیاست تا فرهنگ و ایدئولوژی پرداخته. درس‌گفتارهای «اندیشه غرب ۱ و ۲» از شاهد طباطبایی، «تاریخ فلسفه غرب» مهدی اردبیلی و «تاریخ فلسفه غرب جدید» حسن مرصعی می‌تونن نقطه شروع خوبی باشن، ولی یادتون باشه اینا بیشتر فلسفی‌ان تا تاریخی. اگه دنبال زمینه‌های مدرنیته هستید، ممکنه یه‌ذره سردرگم‌تون کنن. درس‌گفتار «تمدن‌شناسی» عطاء بیگدلی هم جالبه و می‌تونه کمک‌کننده باشه، هرچند مطمئن نیستم چقدر مفیده. پ.ن: راستی، آقای ایمانی اینقدر توصیه کرد که بالاخره تصمیم گرفتم یه سیر مطالعاتی بنویسم تا یه‌کمی متمرکز بشم. ولی هنوزم برام سخته! اگه چیز دیگه‌ای دیدم که به درد بخوره، حتماً به این لیست اضافه می‌کنم - از درس‌گفتار گرفته تا کتاب‌های دیگه.

20