مشاجرات: مروری بر دعواهای زن و شوهری

مشاجرات: مروری بر دعواهای زن و شوهری

مشاجرات: مروری بر دعواهای زن و شوهری

آلن دوباتن و 1 نفر دیگر
3.8
9 نفر |
7 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

8

شابک
9786227403343
تعداد صفحات
104
تاریخ انتشار
1400/5/11

توضیحات

کتاب مشاجرات: مروری بر دعواهای زن و شوهری، مترجم بامداد صالحی.

لیست‌های مرتبط به مشاجرات: مروری بر دعواهای زن و شوهری

یادداشت‌ها

          [ خب تا یادم نرفته بریم کتاب دعواهای زن و شوهری رو یک بررسی اجمالی بکنیم.
این کتاب هم مثل سایر کتب آقای دوباتن نثر روان و گیرایی داره، خیلی هم ساده و قابل فهم نوشته شده، چه از نظر لغوی و چه از نظر شیوه‌ی بیان مطالب و مثال‌ها.
من کلا این شیوه‌ی نوشتن که از مسائل روز و کوچک جامعه بحث میشه و مسائلی که برای همه قابل درکه خوشم میاد، برای همین کتابای ایشون رو از بین این همه کتاب روانشناسی خیلی دوست دارم.
این کتاب هم همینطور بود، موضوعش در مورد انواع دعواهایی بود که زن و شوهرها در طول زندگی مشترک انجام میدن. در ابتدای کتاب تاریخچه مختصری از دعواهای زناشویی گفت و بعد هم به شرح ۲۰نوع دعوای رایج و ریشه و راهکارهای نسبی‌شون پرداخت.
دعواهایی مثل «دعوا بابت مسائل خانه و زندگی»، «دعوای تدافعی»، «دعوا بابت حال‌گیری»، «دعواهایی که یک دفعه بالا می‌گیرند»، «دعوا درست در شب قبل از سفر» و...
یک نکته‌ی همیشگی هم این که روش تفکر و عقاید ما با این خارجکیا خیلی متفاوته، این هم در عین این که کتاب جالبی بود بعضی جاهاش با عقاید ما نمیخوند، فلذا هم این کتاب و هم همه‌ی کتاب‌ها رو با دیده‌ی نقد بخونین و لذت ببرین.]
        

12

          یکی از شایع ترین مشکلات همسران که معمولا در اتاق مشاوره به آن اشاره می‌کنند مشاجرات و جر و بحث های فراوانی است که از یک گفتگوی متمدنانه آنچنان فاصله دارد که گاهی حتی از بیان آن خجالت می‌کشند. این مشاجرات معمولا از مسائل خیلی کوچک و حاشیه‌ای زندگی آغاز می‌شود و به گونه‌ای ادامه پیدا می‌کند و از موضوع اصلی دور می‌شود که طرفین دیگر نمی‌توانند به یاد بیاورند که عامل این مشاجره چه بوده است. هر چند تقریبا تمام همسران در زندگی خود با این نوع مشاجرات روبرو می‌شوند و از کنار آن با توجیهات مختلفی _مثل اینکه دعوا نشانه شدت علاقه و تعهد فرد است یا در سطحی عمیق‌تر این مشاجرات را توهین به خودشیفتگی خویش می‌دانند_ می‌گذرند اما این موضوع به مرور روابط زوجین را سرد و آنها را نسبت به یکدیگر دلزده می‌کند.
موسسه بین‌المللی مدرسه زندگی این بار به سراغ این موضوع مهم رفته و سعی داشته انواع مشاجرات مشترک بین همسران را واکاوی کند و احساس و علت پشت آن را تبیین و تحلیل نماید.
این کتاب سعی دارد به خواننده نشان دهد که درگیر شدن ما در مشاجرات تلخ به این علت نیست که خدای ناکرده بیشعور و یا دیوانه باشیم بلکه معمولا به این علت است که در هنگام مشاجره هم دلمان پر است و هم در عین حال نمی‌توانیم حرفمان را به طرف مقابل بیان کنیم و این موضوع، توانایی ما برای یک ارتباط سالم را مختل کرده است.
این اثر با زبانی روان، ساده و کاربردی به این مطلب پرداخته که اجتناب از مشاجره درست نیست و سازگاری ظاهری نشانه قابل اطمینانی از سلامت روابط عاشقانه نیست زیرا غیر ممکن است بتوان تصور کرد دو نفر در کنار هم زندگی می‌کنند و با مسائلی که منشا ناسازگاری‌های عمیق باشد روبرو نشوند. بنابراین زوجین باید یاد بگیرند خوب جر و بحث کنند نه اینکه اصلا جر و بحث نکنند و این مهمترین نقطه قوت این کتاب است که موضوع مشاجرات را امری طبیعی در تمام زندگی‌ها دانسته و از آن فضای عشق رمانتیک فاصله گرفته و حقیقت زندگی مشترک را بیان کرده است.
یکی دیگر از نقاط قوت این کتاب موجز بودن آن است. به طوری که حجم کم آن خواننده را نسبت به مطالعه بیشتر ترغیب می‌نماید و مشاورین نیز می‌توانند در اتاق درمان مطالعه این کتاب را حتی به مراجعینی که خیلی اهل مطالعه نیستند اما با مسائل اینچنینی درگیرند توصیه نمایند.
از دیگر نقاط قوت این کتاب می‌توان به جامعیت مباحث آن اشاره کرد. درواقع در این اثر تقریبا تمام مشاجراتی را که یک زوج در طول زندگی مشترک خود ممکن است با آن روبرو شوند مورد بررسی قرار گرفته و سعی داشته زاویه نگاه زوجین به این مسأله را تغییر دهد و به آنها کمک کند تا احساس و حرف اصلی پشت این مشاجرات را کشف نمایند.
        

5