معرفی کتاب سی زیف و مرگ اثر روبر مرل مترجم فریدون ایل بیگی سی زیف و مرگ روبر مرل و 2 نفر دیگر 4.5 2 نفر | 1 یادداشت خواهم خواند نوشتن یادداشت با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید. در حال خواندن 0 خواندهام 2 خواهم خواند 0 ناشر کتاب زمان شابک 0000000978415 تعداد صفحات 62 تاریخ انتشار 1356/1/1 توضیحات کتاب سی زیف و مرگ، مترجم فریدون ایل بیگی. یادداشتها محبوبترین جدیدترین سهیل خرسند 1401/9/15 هیچوقت نمیتوانستم تصور کنم که میراها، خودشان هم با مرگ ساخت و پاخت داشته باشند! گفتار اندر معرفی سیزیف و مرگ سیزیف و مرگ نمایشنامهایست به قلم جادوییِ «روبر مرل» که در ایران توسط آقای «احمد شاملو» به فارسی برگردان شده است. نخستین بار ترجمهی آقای شاملو توسط «نشر کتاب زمان» در سال ۱۳۵۷ توفیق چاپ یافت اما همانند سایر کتابهای با ارزش روبر مرل در ایران همچون: «جزیره»، «مادراپور»، «قلعه مالویل»، «شنبه و یکشنبه در کنار دریا» و ... تجدید چاپ نگردید تا اینکه «نشر نگاه» در جلدِ چهارم از مجموعه آثارِ آقای احمدشاملو این نمایشنامه را گنجانده است. گفتار اندر داستان سیزیف و مرگ این نمایشنامه یک تراژدی نیست اما هستهی آن برگرفته از داستانی در مورد شخصیتهای تراژیک و اساطیری یونانی باستان از جمله: زئوس(خدای خدایان)، اوژن(دختر ازوپ یعنی خدای چشمهها)، آرس(خدای جنگ) و سیزیف(پسر ئهئول یعنی پادشاه کورینت) تشکیل شده است. از شخصیتهای تراژیک که بگذریم به بنمایهی این داستان میرسیم که روبر مرل خلاقانه از آن الهام گرفته است: زئوس(خدای خدایان)، چشمش به «اوژن» که دختر بینهایت زیبایی بود میافتد و آب از لب و لوچهاش سرازیر میشود و همهی قدرت خداییش را به کار میاندازد که قرش بزند و از راه به درش کند و نهایتا موفق میشود. در این حین «سیزیف» که از آن محیط رد میشد، زئوس را دیده که دخترِ خدای چشمهها(ازوپ) را به بغل گرفته و با خود برده و خبر را به خدای چشمهها میرساند. نهایتا زئوس که خدای خدایان بود به شکلی رضایت خدای چشمهها را جلب میکند اما وقتی به این فکر میافتد که این بلوا را سیزیف با خبرچینی به پا کرده با او چپ افتاده و «خدای مرگ» را به سراغش میفرستد تا تنبیهش کند، مجازات سیزیف هم این است که در جهنم سنگی را از مسیری شیبدار به بالا ببرد و درست وقتی که به اوج رسید سنگ به جای اول برگردد و روز از نو روزی از نو. شخصیتهای نمایشنامه را خبرنگار، سیزیف(صاحب مسافرخانه)، آریسته(همسر سیزیف)، مرگ(عزرائیل)، آرس(خدای جنگ) و سه تن از ثروتمندان شهرِ کورینت تشکیل میدهند. ماجرای داستان از این قرار است، که عزرائیل به سراغ هدفش آمده اما هدفش با زرنگی نیت جاودانگی دارد و میخواهد از مرگ بگریزد، تا اینکه ... . کارنامه من عاشق تراژدیها هستم و با اینکه این نمایشنامه یک تراژدی نبود اما «روبر مرل» که یکی از نویسندههای محبوبم به حساب میآید باز هم موجبات شگفتی من را فراهم آورد! با خواندن این نمایشنامه هم با شخصیتهای جدید از اساطیر یونان باستان آشنا شدم و هم از خواندن یک نمایشنامهی روان و خواندنی همانند سایر کتابهایی که از مرل خواندهام لذت بردم. اگر هر نویسندهای جز روبر مرل، نویسنده این نمایشنامه بود برایش سه ستاره منظور میکردم اما چون به روبر مرل تعلق خاطر دارم، با ارفاق چهارستاره را برایش منظور مینمایم و خواندنش را به سایر دوستانم پیشنهاد میکنم. دانلود نامه فایل پیدیاف این نمایشنامه را ساخته و در کانال تلگرام آپلود نمودهام، در صورت نیاز میتوانید آنرا از لینک زیر دانلود نمایید: https://t.me/reviewsbysoheil/422 بیست و سوم آذرماه یکهزار و چهارصد 0 0