معرفی کتاب فیزیک دانان بزرگ: زندگی و زمانه فیزیک دانان پیشرو از گالیله تا هوکینگ اثر ویلیام اچ. کراپر مترجم محمدعلی جعفری

فیزیک دانان بزرگ: زندگی و زمانه فیزیک دانان پیشرو از گالیله تا هوکینگ

فیزیک دانان بزرگ: زندگی و زمانه فیزیک دانان پیشرو از گالیله تا هوکینگ

ویلیام اچ. کراپر و 1 نفر دیگر
0.0 0 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

0

خواهم خواند

0

شابک
9789648897968
تعداد صفحات
584
تاریخ انتشار
1387/10/10

توضیحات

        سنگ بنای فیزیک مشاهده است. موفقیت نظریۀ فیزیکی در گرو تایید پیش بینی های آن با مشاهده است و اگر نتایج قویا با مشاهده همراه باشد نمی توان آن را بی اهمیت تلقی کرد. اما در اوایل قرن هفدهم این سرمشق ها را هنوز فرا نگرفته بودند. مردی که اولین بار آموزۀ  حیاتی بودن مشاهدات در علم را به کار برد گالیله بود. او در آغاز به مطالعۀ حرکت اجرام سماوی، پاندول ها، گوی های در حال سقوط آزاد و پرتابه ها پرداخت. او مشاهدات خود را به زبان ریاضی نسبت ها و تناسبات بیان و نتایج حاصل از داده های تجربی را به صورت تخمینی، در اصلی که امروزه «اصل لختی» نامیده می شود، خلاصه کرد. مشاهدات گالیله سرآغاز علم حرکت بود که امروزه آن را «مکانیک» می نامیم. در کتاب حاضر زندگی برخی دانشمندان، به ویژه سی تن از بزرگان علم فیزیک، بررسی شده است. اجرام سماوی چگونه می گردند، دانشمند در مقام هنرمندی خبره، نیروی طبیعت، ملکول ها و انتروپی، مکانیک موجی، فراتر از کهکشان، علم از طریق گفت وگو، و مکانیک ماتریسی برخی از عناوین مطالب کتاب هستند.
      

لیست‌های مرتبط به فیزیک دانان بزرگ: زندگی و زمانه فیزیک دانان پیشرو از گالیله تا هوکینگ

داستان شگفت انگیز کوانتوم: 100 رویداد شگفت انگیز که عصر کوانتوم را شکل دادندسرگذشت شگفت انگیز کوانتومجزء و کل

تاریخ کوانتوم و فیزیک مدرن

7 کتاب

سالهای ابتدایی قرن ۲۰ ، مصادف با تولد نظریه های شگفت انگیز و اعجاب آور در فیزیک بود. این نظریه در ۱۵ سال اول قرن بیستم متولد شد. تا سال ۱۹۲۷ دوران اولیه رشد خود را طی کرد و تا نیمه اول قرن به بلوغ کامل رسید. فیزیک مدرن شامل دو نظریه است : نسبیت و کوانتوم. کتابهای این لیست تعدادی از منابعی است که چگونگی پیدایش، رشد و بلوغ فیزیک مدرن را بررسی میکند. مبنای بررسی برخی از کتابهای این حوزه زندگی فیزیکدانان تاثیرگذار است. برخی ارتباط پدیده های کشف شده و چگونگی ابداع اندیشه ها را مبنای بررسی قرار داده اند و برخی دیگر به ترتیبِ تقدم و تأخر زمانی، کشف پدیده ها و ابداع نظریه را گزارش کرده اند. به عنوان مثال کتاب «سی سالی که فیزیک را تکان داد» و کتاب «زندگی و زمانه فیزیکدانان بزرگ» زندگینامه فیزیکدانان را مبنای بررسی تاریخچه فیزیک مدرن قرار داده اند. کتابهای «سرگذشت شگفت انگیز کوانتوم» و «سرگذشت فیزیک مدرن» ارتباط و اثرگذاری کشفیات متنوع را در ابداع نظریه های فیزیک مدرن مورد بررسی قرار داده اند که به نظر بنده ارزشمندترین نوع تاریخ نگاری علمی است. کتاب «داستان شگفت انگیز کوانتوم» هم تقدم و تأخر زمانی کشف پدیده ها را مبنای گزارش خود قرار داده است. دسته دیگری از منابع دست اول تاریخ کوانتوم، زندگینامه‌های خودنوشت فیزیکدانان است که یک نمونه از این دسته، کتاب «جزء و کل» اثر «ورنر هایزنبرگ» است.

68