معرفی کتاب گزارش خوب (نمایشنامه) اثر محمد رضایی راد
با انتخاب ستارهها به این کتاب امتیاز دهید.
خواندهام
سمسار و عتیقه فروشی "صحافی" نام سال هاست توان خوابیدن را از دست داده و شب و روز خویش را در بیداری و مطالعه می گذارند. وی گویا به تاریخ زنده تبدیل شده و ناخودآگاه با دیدن هر تکه از اشیای مغازه ی عتیقه فروشی اش به قسمتی از تاریخ سفر می کند و همه جا انسان ها را در پس دست یافتن به آزادی و رسیدن به آن می یابد. در هر سفر او، شخصی در میانه ی داستان جدید است و نقشی برعهده دارد. صحافی معتقد است حتی جوانان این دوره که به استعمال قرص ها و مواد مخدر توهم زا روی آورده اند، به دنبال نوعی از آزادی هستند؛ آزادی از خویشتن؛ خویشتن بیکار و بی هویت که قادر به ساختن آینده اش نیست. پیرمرد همیشه بیدار، در آرزوی رسیدن به لحظه ای خواب و فراغت همراه با جوانان اطرافش، قرص توهم زا مصرف می کند و دچار نوعی آزادی می شود. او در میان سخنانش می گوید: کاش ما را به جای حب آزادی، حب(قرص) آزادی بود. و نگاه کن که آزادی چه کوتاه و در دسترس! و حالا نهال آزادی را ببین که چه تناور! و حاشا که این وهم باشد؛ و من با همین چشمان باز دیگر خواب خوابم، خود خواب، جوان ها اعم از دختر و پسر او را دوره کرده و هریک به خواندن آوازی می پردازند. "گزارش خواب" نمایش نامه ای است در هشت پرده.