معرفی کتاب بهشت و دوزخ اثر جعفر مدرس صادقی

بهشت و دوزخ

بهشت و دوزخ

3.7
5 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

0

ناشر
مرکز
شابک
9789642133031
تعداد صفحات
200
تاریخ انتشار
1395/4/29

توضیحات

        
کاروانسراها همه سر پا وسالم اما خالی و متروک یک نفر آدمیزاد هم دور و بر این کاروانسراها نمی دیدی.حتا درخت هایی که توی حیاط این کاروانسراها بود خشکیده بود و حوض ها و برکه ها هم همه خشک و خالی و بی آب.اما جلوی هر کاروانسرایی یک گله سگ و سیاه ولو بودند که همین که صدای ماشین به گوششان میخورد شروع میکردند به واق واق کردن و همین که ماشین میرسید به کاروانسرا و داشت از جلوی کاروانسرا رد میشد،می دویدند دنبال ماشین و صدای واق واق کردنشان تا یکی دو فرسخ دنبال ماشین می آمد و از آن به بعد هم توی گوش مسافرها بود تا ماشین برسد به کاروانسرای بعدی و سگهای بعدی و صدای واق واق کردنشان.
بهشت و دوزخ داستانی است مستند وبر اساس یک مقطع کوتاه از زندگی دکتر محمد مصدق از تیرماه تا ?ذر ماه 1319،او که سالهاست گوشه نشینی اختیار کرده و از سیاست کناره گرفته است و بیشتر اوقات خودش را در احمد آباد سپری میکند،ناگهان مورد سو ظن حکومت قرار میگیرد.بازداشت میشود و دوازده روز بعد او را با اتومبیل خودش به مشهد و از آنجا به بیرجند میفرستند.خدیجه،دختر نوجوان دکتر محمد مصدق کهع در لحظاتی که او را به زور سوار اتومبیل میکنند شاهد ماجرا بوده است،بر اثر مشاهده ی رفتار توهین آمیز مامورین با پدرش به شدت متاثر و پس از تبعید او دچار اختلال روانی میشود-عارضه ای که تا بعد از پایان دوره ی تبعید و بازگشت او به احمد آباد هم ادامه دارد.

      

لیست‌های مرتبط به بهشت و دوزخ

یادداشت‌ها

          در تاریخ جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳ تمومش کردم.
داستان کم‌ادعاییه. پر زرق و برق یا پر از پلات توئیست نیست. ولی تصاویر زنده‌ای توی ذهنم ساخت. بیش‌تر داستان، روایت مسیر سفر از تهران تا بیرجنده:)) در واقع داستان تبعید مصدق از تهران به بیرجنده در اواخر دوره‌ی رضا شاه و داستان آدم‌هایی که توی این مسیر همسفرش بودند و اون رو به سمت تبعیدگاهش می‌بردند. شخصیت‌پردازی‌ها کاملا از خلال رفتارها و دیالوگ‌ها اتفاق میفتاد. هیچ توضیح اضافه‌ای مبنی بر اینکه راوی داستان بخواد شخصیتی رو توصیف کنه و این‌طوری برامون بسازتش نیست. از خلال رفتارها و دیالوگ آدم‌ها باهم، شخصیت‌ها رو می‌شناسیم. ولی به‌نظرم کشش داستانی‌ش در حد این شخصیت‌پردازی خوب نبود. 
فکر می‌کنم فیلم جاده‌ای خوبی ازش درمیاد:)
جعفر مدرس صادقی، داستان‌های مشهورتری از این کتاب مهجور داره ولی چون یه سر داستان به محل زندگی و تولدم می‌رسید:))، این کتاب رو به عنوان اولین کتاب از مدرس صادقی برای خوندن انتخاب کردم. ولی خب کتابی که لزوما بخوام توصیه‌ش کنم نیست. و واقعا فکر می‌کنم اگه کسی بخواد فیلم جاده‌ای بسازه، این کتاب و این داستان خیلی به دردش بخوره.
        

5