معرفی کتاب حماسه کویر اثر محمدابراهیم باستانی پاریزی

حماسه کویر

حماسه کویر

4.2
3 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

2

ناشر
علم
شابک
9786222461843
تعداد صفحات
888
تاریخ انتشار
1399/6/4

توضیحات

        عباسقلى‏خان، پسر ابراهیم‏خان، پس از تسلط بر کرمان، به دو کار عجیب‏دست زد، نخست آنکه سپاه کرمان را برداشت و بر سر برادر خود رستم‏خان - که‏حکومت بم را داشت - تاخت و او را شکست داد و دبیر و منشى او را بکشت وچون فتحعلى‏شاه، مأمور مخصوص خود خانلرخان زند را براى نصیحت کردن اوبه کرمان فرستاد، عباسقلى‏خان چهار تن غلام گمنام را با ارباب حسین نام نوکرِخود مأمور کرد تا خانلرخان را در باغین کشتند. و این واقعه در شب چهارشنبه 20جمادى‏الاخر سنه1243ه رخ داد.

و این خانلرخان، هم نبیره محمدحسن خان‏قاجار از جهت مادرى، و فرزند علیمرادخان زند بود. مقصود این است که پیوستگى‏این میانجى نیز با خاندان سلطنت روشن شود.

از طرف دیگر، در همین روزها، شاهزاده محمد ولى میرزا حاکم یزد، براى‏گزارش کار کرمان به تهران رفت. عبدالرضاخان یزدى که مردى قوى‏دست و سرکش‏بود، موقع را مناسب دانسته عیال نواب شاهزاده را از شهر بیرون کرد و درست درموقعى که شاهزاده از تهران، بازمى‏گشت، در نایین ناگاه با زنان و فرزندان بى‏ساز وبرگ باز خورد.

ناچار اولاد و احفاد و پردگیان خویش را که قریب سیصد تن بودندبرداشته روانه دارالخلافه گشت.
      

یادداشت‌ها

من فکر می‌
          من فکر می‌کنم آدم‌هایی که از دنیای نویسندگان و کتاب‌ها سر در می‌آورند، به تناسب آنچه جان‌شان و روان‌شان زیسته است، یک یا چندتایی متن مقدس دارند. 

من کویری‌زاده هم که یک سرم از سادات طباطبائی بیرون می‌کشد و آفتاب تیز زواره پیشانی بلندم را مثل گندم روی خرمنِ صلاة ظهر برشته کرده، بت‌شکنم ابراهیم باستانی است و متن مقدسم همین حماسه کویر. 

بیش از این هم حرفی ندارم. نمی‌توانم داشته باشم. بگویم سئوال اقتصاد سیاسی ایران از آن می‌گذرد؟ بگویم در زدن قلم به کاغذ چونان  است که یاری دست در گردن یاری می‌افکند؟ این یعنی که ابراهیم ما در نوشتن ،هر آن کاری  را که عشقش کشیده به ثمر رسانده و در قلم زدن هرچه دلش خواسته کرده. بگویم  انگشت را تا ته در کوزه ماست تاریخ فرو کرده و ریز و درشت را جلوی چشم خواننده بیرون کشیده، پشت هم سوار می‌کند؟ بگویم مخاطبان خاصش مردمان کویرند که به شکلی دیگر و آکنده به اندوه و شادی این کتاب را می‌فهمند؟

بخواند هر کس که می‌خواهد و اگر توانست، خطی مانند آن بیاورد!!!
        

8