اردشیر محصص (1387 - 1317 ه.ش)

اردشیر محصص (1387 - 1317 ه.ش)

اردشیر محصص (1387 - 1317 ه.ش)

سیدامیر سقراطی و 1 نفر دیگر
0.0 1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

ناشر
پیکره
شابک
9786006728476
تعداد صفحات
50
تاریخ انتشار
1394/2/20

توضیحات

        «اردشیر محصص» ستایش شده ترین هنرمند ایرانی در عرصه بین المللی است که کاریکاتور ایرانی را به جهانیان شناساند. او کاریکاتور ایرانی را که محدود به جنبه های کمیک عامه پسند بود، به ساختار بین المللی و زبانی جهانی نزدیک کرد. او نه تنها کاریکاتور را در ایران ارتقا بخشید، بلکه در سطح بین المللی هم به زبانی دست یافت که برای جهانیان تازگی داشت. محصص در ایده و اجرا به سابقه تصویری فرهنگ ایران، همچون چاپ سنگی ها، نقاشی عامیانه و نقاشی قهوه خانه توجه ویژه داشت. کتاب حاضر دربردارنده شرح زندگی و معرفی آثار اردشیر محصص است.
      

یادداشت‌ها

          اردشیر محصص طراح و کاریکاتوریست معاصر ایرانی است که به نظر می‌آید مهم‌ترین دستاوردش کم کردن فاصله کاریکاتور و طراحی در هنرهای تجسمی است. همچنین او اولین کسی است که پیوندی میان کاریکاتور با آنچه امروزه کاریکاتور بدون‌شرح یا روشنفکری می‌نامند، به وجود می‌آورد. 
محصص اولین کسی بود که در ایران کتاب کاریکاتور چاپ کرد. کاریکاتور را به نمایشگاه‌ها برد و کارهایش را به نشریات مهمی در دنیا فرستاد. نقدهایی بر آثارش نوشته شد و در نتیجه کاریکاتور ایرانی مسیر تازه‌ای از هنر را طی کرد.
در این کتاب سیر زندگی شخصی و کاری محصص بیان می‌شود. او تنها یک سال کار کارمندی کرد و بلافاصله آن را رها کرد. پانزده سال در مطبوعات و گالری های ایران آثارش را ارائه داد و سپس چند سال قبل از انقلاب مهاجرت کرد. درباره دوران بعد از مهاجرت و در نهایت دوران بیماری این طراح بزرگ نیز بحث‌های مهمی در متن موجود است. همچنین در این کتاب تعدادی از آثار به همراه عکس‌هایی از وی و کارگاهش را نیز می‌توان مشاهده کرد.
        

12