معرفی کتاب هنری و کیتو اثر آیریس مرداک مترجم زهره مهرنیا

0.0 0 یادداشت

ناشر
نیماژ
1398/2/8

«هنری و کیتو» هجدهمین رمان آیریس مِرداک است که سال 1976 منتشر شده و اگر «دریا؛ دریا» از نظر ادبی مهم ترین رمان این فیلسوف و رمان نویس ایرلندی تلقی شده، «هنری و کیتو» محبوب ترین و پرفروش ترین اثرش محسوب می شود. منتقدان آن را در گونه  تریلر طبقه بندی کرده اند زیرا در کتاب شاهد جنایات خشونت بار و فراز و نشیب های متعددی هستیم و تعلیق و هیجان در آن حرف اول را می زند.آیریس مِرداک سال 1919 به دنیا آمد و سال 1999 درگذشت. او در دانشگاه آکسفورد به مطالعه  علوم کلاسیک و تاریخ باستان رو آورد و در فلسفه، شاگرد ویتگنشتاین بود. سال ها در همان دانشگاه به تدریس فلسفه پرداخت و آثار اولیه اش، رساله هایی نظری بودند که بیشتر از هرچیز تحت تاثیر اگزیستانسیالیسم و ژان پل سارتر بود. مِرداک رمان نویسی را از دهه  1950 میلادی آغاز کرد و تا پایان عمرش 26 رمان نوشت که مضامین اصلی شان مسئله  خیر و شر، روابط میان زن و مرد و ضمیر ناخوداگاه انسانی بودند. آیریس مِرداک یکی از بزرگ ترین نویسندگان انگلیسی زبان قرن بیستم به حساب می آید.در بخشی از این کتاب آمده است: «فکر کنم این مرکز همه چیز است؛ حقیقت گویی. همیشه تلاش کن حقیقت را کشف کنی. از دروغ پرهیز کن؛ حتی دروغ های نصفه و نیمه، همین دروغ های نصفه ونیمه روح آدم را می کشد. می دانی، آنقدری که فکر می کنی آدم سطح پایینی نیستم.