4.5
جلد 2

1392/8/28

کتاب جرعه ای از دریا: مقالات و مباحث شخصیت شناسی و کتاب شناسی، نویسنده سیدموسی شبیری زنجانی.

به نام خدا
آیت‌الله‌العظمی سیدموسی شبیری زنجانی، مرجع تقلید ۹۵ ساله شیعه، به دو چیز شُهره است: تسلط مطلق بر علم رجال و دومی، حافظه قوی. اما اولی، علم رجال، یعنی علم شناخت آدم‌هایی که از صدر اسلام تا کنون، روی احادیث و روایات شیعه کار کرده‌اند، آن‌ها را گردآوری و منتقل نموده‌اند. ایشان در کنار مرحوم آیت‌الله‌العظمی خویی و آیت‌الله مددی، اضلاع مثلث معاصر شیعه در رجال هستند.
حالا شاید بپرسید کتابی از چنین فردی را چه به مخاطب عام؟
کتاب جرعه‌ای از دریا که چهارجلدی است و هر جلدش بیش از ۴۰۰ صفحه است را می‌شود دو بخش کرد: مباحث علمی - که به کار اهالی فقه و اصول و رجال می‌آید - و مباحث تاریخی و داستانی که با عنوان طریقیّات در انتهای هر کتاب آمده و این بخش، مجموعه‌ای از خاطرات جناب شبیری زنجانی است که از حافظه نقل کرده‌اند درباره آدم‌های تاریخ از رضاخان تا امام خمینی از شهید بهشتی تا دکتر شریعتی و..
ارزش این نقل‌ها و قصه‌ها هم در خواندنی بودنشان است که طبع قصه‌خوان خواننده را ارضا می‌کند هم چون راوی فرد سخت‌گیر و دقیق‌النظری چون آقای شبیری زنجانی است - با آن حافظه حسادت‌برانگیز و علم رجال گسترده‌شان - ارزش اِسنادی و تاریخی دارند.
خریدن هر چهارجلد و خواندن آن روایت‌ها و قصه‌هایش را به همه توصیه می‌کنم. شناخت دقیق‌تر و شفاف‌تری از آدم‌های معاصر و گذشته به شما می‌دهد.
خداوند به ایشان عمر با عزت دهد.