معرفی کتاب مناظرات تاریخی امام رضا (ع) با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر اثر ناصر مکارم شیرازی

مناظرات تاریخی امام رضا (ع) با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر

مناظرات تاریخی امام رضا (ع) با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر

4.5

1394/11/28

کتاب مناظرات تاریخی امام رضا (ع) با پیروان مذاهب و مکاتب دیگر، ویراستار محمود نظری پور.

صدرا..

صدرا..

1404/6/15

احتمالا اگر میخواهی راجع به بوداییسم بدانی باید پای حرف های بودا بنشینی ، اگر به مسیحیت نقدی داری پاپ باید پاسخی داشته باشد و اگر می‌خواهی اسلام را بشناسی چه کسی بهتر از امام ؟
اولین بار که استاد این کتاب را معرفی کرد خیلی هیجان زده شدم ، وجود همچین اثری به خصوص در آن زمان می‌توانست خیلی مفید و بیشتر لذت بخش باشد. چه از نظر داده و چه مهمتر از نظر روش برخورد و بحث. به سرعت جست و جویی کردم و بخشی از این مناظرات را در وبسایتی خواندم. کافی بود ، همان چیزی بود که به دنبالش می‌گشتم‌‌. کتاب را پیدا کردم و با دوستی شروع به خواندن آن کردیم.مناظرات شروع لذت بخشی داشت اما خب بعد از پایان دومین یا سومین مناظره ناامید شدم.
نویسنده کتاب، آقای مکارم شیرازی کتاب را در بهترین حالت درآورده؛ مقدمه ای خوب شامل توضیحات و تحلیل زمان و وقایع و علت مناظرات و... اما مشکل اصلی چیز دیگری است: راویان و حاضران در آن زمان به اندازه کافی جزییات را نقل نکرده اند.
اینکه علت آن درک ناکافی آنها از محتوا بوده است یا نداستن اهمیت نقل جزییات و یا... خود بحثی است اما به هر طریق کتاب آن‌چنان که باید و شاید سودی ندارد. فقط در این حد است که آن را بخوانیم و با خود بگوییم : «خب پس لابد اسلام حق است که هیچکس نتوانسته در این گفتمان ها پیروز شود. درود بر ما !»
اما به هرحال مناظرات کوتاه هستند و خواندن آنها اگرچه کم ، ولی سودمند است.