زبان و رسانه با گرایش به زبان فارسی و رادیو: مجموعه مقالات هم اندیشی زبان و رسانه

احمد سروری و 5 نفر دیگر
0.0 0 یادداشت

1387/4/23

در روزگار ما زبان هم چون دیگر پدیده های انسانی، کارکردهایی پیچیده یافته است. ظهور رسانه های جدید، که فراگیری از ویژگی های مشترک آن هاست، موجب شده که حوزۀ  تاثیر و تاثر زبان گسترش یابد و به کارگیری آن فنی تر و تخصصی تر شود. رسانه ممکن است موجب گسترش و تقویت زبان شود یا آن را تضعیف کند و از قدرت و قوت بیندازد و این به میزان دانش و شیوۀ  نگاه و عمل تولیدکنندگان متون رسانه ای بستگی دارد. کتاب حاضر دربرگیرندۀ  مقالات صاحب نظران درهم اندیشی زبان و رسانه است. اهداف کلی این هم اندیشی بدین  شرح بوده است: تبیین نسبت زبان با رسانه های جمعی با تاکید بر زبان فارسی و رسانۀ  رادیو؛ طرح مباحث نظری کلی دربارۀ  زبان و رسانه؛ تبیین وضع زبان فارسی در صدا و سیما و نقد این زبان با تاکید بر زبان رادیو؛ تبیین اصول و معیارهای نویسندگی در رادیو و نیز متن رادیویی؛ بررسی زبان معیار با تاکید بر زبان معیار فارسی و موارد و کاربرد آن در رادیو؛ بررسی کاربرد گونه های زبان غیرمعیار در صدا و سیما؛ توجه دادن به پیشینه و قدمت زبان فارسی و لزوم حفاظت از آن، در عین گسترش و فنی سازی آن برای کاربردهای امروزی، نگاه جامعه شناختی به زبان رسانه های جمعی با تمرکز بر زبان رادیو؛ پرداختن به قالب های زبانی پرکاربرد در رسانه های جمعی؛ و طرح مباحث کلی زبانی.