معرفی کتاب تحولات تاریخی و فرهنگی در آسیای مرکزی اثر فردین باقری

فردین باقری و 2 نفر دیگر
0.0 0 یادداشت

9789648171952
1387/4/2

منطقۀ  آسیای مرکزی شامل پنج کشور ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان و تاجیکستان است. در برهه ای از تاریخ "آسیای مرکزی" به منطقه ای محدود در ماوراءالنهر اطلاق می شد و در مقطعی دیگر قلب آسیا را از سیبری تا سلسله جبال پامیر و از مغولستان تا رودخانۀ  ولگا را شامل می شده است. از نظر فرهنگی و زبانی تصمیمات به عمل آمده، شکلی مبهم به خود می گیرند: سنن متفاوت ترکیب شده و نفوذهای خارجی به انحای مختلف تاثیرگذارده اند، اما در پی تمامی تفاوت ها چارچوب مشهودی از باورهای مشترک، این منطقه را دربرمی گیرد. بررسی تحولات تاریخی و فرهنگی در هر منطقه ای می تواند زمینۀ  مناسبی برای شناخت و آگاهی نسبت به مردم و جوامع سرزمین هایی تلقی گردد که دارای تمدنی درخشان در روابط اجتماعی بوده اند. سرزمین آسیای مرکزی یا ماوراءالنهر دارای قدمتی طولانی از نظر تاریخی و سابقه ای پرفراز و نشیب از منظر تعاملات فکری و فرهنگی بوده است. حوزۀ  نفوذ فرهنگی و سیاسی ماوراءالنهر، که از مهم ترین مراکز تمدن شرقی است، طبق مستندات تاریخی، از ترکستان یعنی نواحی واقع در بین متصرفان مسلمانان و مناطق تحت حاکمیت چین، که صحرانشینان ترک و مغول آن را مسکون ساخته بودند، تا افغانستان، پاکستان و سین کیانگ چین گسترده بود و حتی گسترۀ  نفوذ فرهنگی آن از این مرزها فراتر رفته است. در کتاب حاضر سیر تحولات تاریخی و فرهنگی در منطقۀ  مذکور بررسی گردیده است.

لیست‌های مرتبط به تحولات تاریخی و فرهنگی در آسیای مرکزی

ماوراء مرزارتش و دولت در آسیای مرکزی: از ارتش سرخ تا استقلالاقتصاد کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی

منابعی برای مطالعه‌ی آسیای مرکزی

63 کتاب

بسم‌«الله». در مطالعات ژئوپلیتیک از منطقه‌ی آسیای مرکزی به‌عنوان قلب زمین (heart land) و یکی از ارزش‌مندترین مناطق جهان -شاید هم ارزش‌مندترین- یاد می‌کنند. منطقه‌ای که ایران ما، در جنوبی‌ترین نقطه‌ی اون قرار گرفته. علاوه‌بر اون، این منطقه میراث‌دار بسیاری از گنجینه‌های علمی، فرهنگی، تاریخی و هنری ایران کهن به‌شمار می‌آد که باعث می‌شه ما ایرانی‌ها، نگاهی متفاوت از سایر مناطق به اون داشته باشیم. نگاهی هم‌راه با عِرق و علقه و حس یکی‌بودن. در عصر جدید هم، به‌علت فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در ابتدای دهه‌ی ۷۰ شمسی و وقوع تغییرات بنیادین در ساختارها، این منطقه در ابعاد تجاری، اقتصادی و امنیتی ارزش زیادی پیدا کرده که افزون بر توضیحات پیشین، موجب توجه مضاعف ما به این منطقه می‌شه... در این مجموعه که مدام به‌روز خواهد شد، سعی می‌کنم کتاب‌هایی که منجر به آشنایی بیش‌تر و درک به‌تر از این منطقه می‌شه رو معرفی کنم. کتاب‌ها به لحاظ قالب و محتوا دسته‌بندی نشدند و تنها وجه مشترک‌شان پرداختن به منطقه‌ی آسیای مرکزیه؛ به این‌معنی که در این فهرست، می‌شه از مجموعه‌مقالات علمی تا سفرنامه و از سیاست و اقتصاد تا تاریخ و امنیت و هنر و... رو مشاهده کرد. به امید تقویت روزافزون توجهات و ارتباطات میان مردم ایران‌زمین و جوامع آسیای مرکزی.