برگزیده داستان های شاهنامه فردوسی: نبرد رستم و خاقان چین، نبرد دوازده رخ، گذر از آتش، نبرد کیخسرو و افراسیاب

حمیدرضا نگهبان و 1 نفر دیگر
0.0 0 یادداشت
جلد 3

1393/11/7

کتاب حاضر، مشتمل بر چهار داستان با عنوان های «نبرد رستم و خاقان چین»، «نبرد دوازده رخ»، «گذر از آتش»، «نبرد کیخسرو و افراسیاب» از شاهنامه فردوسی است. در این کتاب با ارائه شرحی مختصر از زندگی فردوسی، سعی شده است همراه با برگردان متن منظوم داستان ها به نثر، شرح برخی واژه ها و ابیات دشوار داده شود تا عموم خوانندگان و علاقه مندان شعر و ادب فارسی با بسیاری از حوادث تلخ و شیرین نیاکان آشنا شوند و ظرافت های بیانی فردوسی را دریابند. در بخشی از داستان «نبرد کیخسرو و افراسیاب» می خوانیم:« «خسرو» بزرگان را جمع کرد و گفت : من تمام ایران را گشتم و کسی را از «افراسیاب» راضی ندیدم همه از دست او ناراضی هستند و من بیشتر از همه و نیای من «کاووس» نیز به خاطر سیاوش بسیار از او ناراحت است . او کسی است که حتی به دخترش هم شکنجه روا داشت و برادرش را هم کشت .دیگر اینکه او «نوذر» را کشت و در ایران همه مردم از او داغدارند حال اگر با من همراهی کنید او را نابود می کنیم».