معرفی کتاب خیزش مردم سرخورده اثر سیدعلی موسوی خلخالی

خیزش مردم سرخورده

خیزش مردم سرخورده

3.5
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

ناشر
طرح نو
شابک
9789644891519
تعداد صفحات
288
تاریخ انتشار
1400/1/2

توضیحات

کتاب خیزش مردم سرخورده، گردآورنده سیدعلی موسوی خلخالی.

یادداشت‌ها

          «خیزش مردم سرخورده»، به کوشش و ترجمه‌ی علی موسوی خلخالی توسط طرح نو روانه‌ی بازار کتاب شده است. علی موسوی مجموعه مقالاتی را درباره‌ی بهار عربی در این کتاب گرد آورده است. او کوشیده از راه این مقالات بهار عربی را از جنبه‌های گوناگون نگاه کند؛ هم از نگاه خارجی و سیاست‌مداران خارج از جهان عرب که نوشته‌های‌شان در این باره در بخش نخست کتاب آورده شده، هم از نگاه سیاست‌مداران فعال در جامعه‌ی عرب و هم از نگاه روشن‌فکران، نویسندگان و اندیشمندان عرب که هر کدام از دریچه‌ی ویژه‌ی خود و از بعدی که مورد اهتمام‌شان است، به تحولات نگاه کرده‌اند.
کتاب پیش رو به دو بخش تقسیم شده است: در بخش اول با وجود آن‌که نویسندگان مقالات از چهره‌های مطرح هستند، بیش‌تر جنبه‌ی ژورنالیستی و کمتر جنبه‌ی پژوهشی دارد. اما موسوی خلخالی در بخش دوم کوشیده مقالات آن دسته از نویسندگانی را گرد آورد که به طور عمیق درباره‌ی بهار عربی پژوهش و اظهار نظر کرده‌اند. برای همین در بخش دوم عمیق‌تر به موضوع پرداخته شده است.
موسوی کتاب را با مقاله‌ی کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه و مشاور اسبق شورای امنیت ملی ایالات متحده و سیاست‌مدار آمریکایی شروع کرده که با آغاز تحولات بهار عربی پیش‌بینی کرده بود مسیر تحولات به چالش بخورد و آن را مسیر سخت با تغییرات شگرف توصیف کرده بود. در ادامه‌ی آن مقالات نویسندگانی چون فهمی هویدی، غسان شربل، خالد الدخیل، امیل خوری، علاء الاسوانی و دیگرانی را آورده که نگرانی خود را از آینده‌ی بهار عربی و تحولات مرتبط با آن به روشنی بیان می‌کنند. موسوی این‌ها را جزو روزنامه‌نگاران برجسته‌و صاحب فکر جهان عرب برمی‌شمرد. هم‌چنین او به عنوان یک مقام برجسته‌ی سابق اروپایی مقاله‌ای از خاویر سولانا را آورده که مطالبه‌ی دموکراسی و آزادی را حق طبیعی مردم جهان عرب می‌داند، اما درباره‌ی آینده‌ی تحولات نگران است.
در مقالات نویسندگان به روشنی درباره‌ی مداخلات خارجی و حتی مداخلات کشورهای عربی نفت‌خیز حوزه‌ی خلیج‌فارس ابراز نگرانی کرده‌اند، و البته فعالیت جنبش اخوان‌المسلمین که مقاله‌های آخر کتاب به آن پرداخته و دلایل شکستش را بررسی کرده‌اند که در حقیقت به رسیدن بهار عربی به زمستان عربی تعبیر شده است، در خصوص فعالیت این جنبش به روشنی حس بدبینی وجود دارد.
        

0