یادداشت توکلی
1403/10/11
سراغ این کتاب رفتن از علاقهام به علوم اجتماعی و همچنین خواندن کتابی با موضوعی مشابه با عنوان "کمبود" نشئت گرفت. دوست داشتم بیشتر راجع به نابرابری بدانم . ویژگی برجستهای که به نظرم این کتاب داشت جا انداختن تفاوت نابرابری با سایر چیزهایی مثل فقر _که غالبا با هم اشتباه گرفته میشوند_ بود که چطور بر پایهی مقایسه شکل میگیرد. بررسی تاثیر نابرابری بر انتخابهای فردی، باورهای مذهبی و...اطلاعات قابل توجه و جالبانگیزناکی در اختیار مخاطب میگذاشت. یک چیزی که کمی اذیتکننده بود، پارهای از مثالها و نمونههایی بود مربوط به جامعهی امریکا که برای منی ناآشنا با فرهنگ و زیست آنجا ملموس و قابل فهم نبود_حتی گاهی واژههای به کاررفته سردرگمم میکرد، به نظرم بد نبود مترجم بومیسازی کند!_. در مطالعهی کتاب بد نیست در نظر بگیریم که بلاخره شاهدمثالها مربوط به جامعهی امریکا و نهایتا کشورهایی اروپایی است و ممکن است جنس و نوع اثرگذاری نابرابری در جامعهی ما و سایر جوامع همسایهمان به شکلی کاملا متفاوت باشد. قسمت درخشان کتاب که خیلی خوشم آمد هم در پایان بود که اثر تمرکز بر ارزشهای فردی را روی تاثیرپذیری از نابرابری شرح میداد. پ.ن : یادم باشد کتابهای طولانی و زمانبر را دیگر به صورت الکترونیکی مطالعه نفرمایم!