یادداشت مینا خالقی

وقتی پسرم کلاس دومی شد و به درس فردوسی رسیدند، مدام پیگیر بود که براش شاهنامه بخرم. یا لااقل هفت خان رستم بخرم. شروع کردم به جست‌وجو. کتاب های موجود توی طاقچه رو خوندم. از دوستان امانت گرفتم. توی کتابفروشی ها بررسی کردم. اما هیچ کدوم رو نتونستم تأیید کنم. تا اینکه امسال نمایشگاه کتاب رسیدم به غرفه مهرک و دیدم یک مجموعه جدید درباره شاهنامه دارند با ۷ جلد مختلف. هر جلد یک پرده نقالی هم داشت که البته میشد بخریم و میشد نخریم. همونجا نشستم و جلد هفت خان رستم رو خوندم و دیدم دقیقا همون کتابیه که دنبالش بودم. شاهنامه خواه ناخواه فضای سنگینی برای بچه ها داره. جنگ و خونریزی و دیو و تاریکی و ترس و ... اما این کتاب بسیار مناسب بچه های ۸ سال به بالاست. کلمات عجیب نداره. تصاویر وحشتناک نداره.. فضای پروحشت و مبهم نداره. خان زن جادوگر رو با هنرمندی تعریف کرده بود و سوال برانگیز نبود. یکی از نکاتی که خیلی خوشم اومد ترکیب شعر و نثر بود که واقعا نقطه قوته. کتاب جمع و جور و سبکه و خلاصه فکر کنم هر بچه سن دبستان که دنبال هفت خان رستم باشه بهترین انتخاب براش همین کتابه.
(نویسنده، خانم لشنی، نقال و شاهنامه‌خوان هستن و سال هاست که به بچه ها شاهنامه یاد میدن)