یادداشت کتاب خوب
1403/2/8
4.0
شهید، نمونۀ موفق تربیتِ بهثمر نشسته بهمدد الهی است و مادر شهید یکی از مربیان موفق در این عرصه است. آثاری که برای شهدا نوشته شده است، تمرکز بیشتری بر روایت سلوک فردی و خانوادگی شهید از زبان نزدیکان وی دارد و یا روایت مجاهدۀ شهید در میدان، از زبان همرزمان و رفیقانش است. درست است که این زاویۀ نگاه، تصویری دقیق از منش شهید در اختیار ما قرار میدهد؛ اما چگونگی رسیدن به این منش را به نمایش نمیگذارد و جای خالی روایت رشد و بالندگی شهید از زبان نزدیکترین افراد مؤثر بر زندگی او، یعنی والدین احساس میشود. مجموعه کتابهای سبک تربیتی والدین شهدا با بررسی بینشها و روش تربیتی مادران و پدران شهدا بهدنبال ایجاد رویکردی جدید در این عرصه است. جلد اول این مجموعه، «منم یه مادرم»، تصویری از عمل تربیتی مؤثر مادران بهعنوان نزدیکترین و همراهترین مربیان شهدا در شکلگیری شخصیت آنان را روایت میکند. بهعبارت دیگر، اینبار مادریکردنِ مادر شهید همراه با بررسی ویژگیهای شهیدش رصد شده است. کتاب «منم یه مادرم»، دفتر اول از مجموعه کتابهای روایت سبک تربیتی والدین شهدا، بر اساس روایتهایی از والدین دانشمند شهید مصطفی احمدیروشن، شهید مدافع امنیت محمدحسین حدادیان و شهید مدافع حرم محمد مسرور است.