بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت محسن مدنی

                این کتاب با ترجمه سرکار خانم زهرا نجاری را همسرم برای مطالعه به من پیشنهاد کرد. قبل از مطالعه کتاب با این روش آشنا نبودم. از جمله کتاب‌های کاربردی هست که زندگی من رو تحت تأثیر خودش قرار داد و به منِ علاقمند به آزادنویسی، روش برنامه‌ریزی بصورت کتبی (غیر دیجیتال) را یاد داد. سال‌ها بود که علاقمند به نوشتن شخصی به صورت آزاد بودم. به بیان دیگر پیاده کردن نشخوارهای ذهنی روی کاغذ. بارها خواستم از تقویم یا دفترهای آماده برنامه‌ریزی (پلنر) استفاده کنم، اما با شکست مواجه شده بودم. برای همین از جایی که خاطرم نیست، شروع کردم به استفاده از نرم‌افزارهای موبایل برای نوشتن کارها. چون نرم‌افزارها یکپارچه نبود و از طرفی خود موبایل موجب حواس‌پرتی می‌شود (شبکه‌های اجتماعی و ...) باز نتوانست کمک شایانی به من کند. همین استفاده از موبایل باعث شده بود از آزادنویسی هم فاصله بگیرم و چندین سال خودم را محروم کردم از لذت نوشتن با قلم ... تا اینکه با مطالعه این کتاب ورق برگشت و من یاد گرفتم چطور برای همه ابعاد زندگیم بنوسیم. یکی از ارزشمندترین هدایای امسال من، مطالعه این کتاب و شروع بولت‌ژورنال‌نویسی بود و هست. 
بهترین تعریف از روش بولت ژورنال در همان صفحه عنوان کتاب نوشته شده است:
ردیابی گذشته، ساماندهی حال، طراحی آینده
پیشنهاد می‌کنم حتما ترجمه سرکار خانم زهرا نجاری را بخوانید چون خود ایشان دستی بر آتش دارند و بصورت حرفه‌ای بولت ژورنال نویس هستند. سایت، اینستاگرام، یوتیوب و پینترست ایشان را حتما ببینید و استفاده کنید. 
به عنوان کسی که کتاب را کامل خوانده است پیشنهاد می‌کنم حتما کتاب را « کامل » بخوانید. برخلاف نظر برخی خوانندگان که گفتند نیمه دوم کتاب نیاز به خواندن ندارد می‌گویم که حتما کامل بخوانید. ترتیب فصول بطوریست که فصل اول، دوم، چهارم و پنجم مربوط به آموزش بولت ژورنال نویسی است و فصل سوم نویسنده مفاهیم و اصولی را بیان می‌کند که بسیار کلیدی می‌باشد. به زبان ساده و کاربردی بیان می‌کند. از ارتباط این اصول با بوژو نویسی می‌گوید و تجربه‌های مفید خود را در اختیار خوانندگان می‌گذارد. حتی اگر بارها این اصول را در دیگر کتاب‌ها خواندید باز هم دراین کتاب بخوانید. شما با مطالعه فصل اول و دوم می‌توانید شروع به بوژو نویسی کنید اما دغدغه‌ها و مسائلی که در فصول چهار و پنج مطرح می‌شود بسیار مهم هستند و با آن مواجه خواهید شد. 
از طرفی اصول زندگی برای استفاده بهینه از بوژو در میان سطرهای فصل دوم نهفته است. پس لطفا کل کتاب را بخوانید.
یکی از دغدغه‌ها برای شروع بوژو نویسی خرید دفتر یا کلاسوری است که مناسب این کار باشد. فقط برای استفاده خوانندگان می‌گویم چون به شخصه نتوانستم راهنمایی درستی در اینترنت درباره اینکه چه دفترچه‌ای بخرم پیدا کنم. می‌دانستم چه ویژگی‌هایی برایم مهم است اما پیدا نمی‌کردم. تا اینکه با فروشگاه اینترنتی «سیب‌اسکچ» آشنا شدم. این فروشگاه اقلام بسیار خوبی برای بوژونویسی دارد که مهمترینشان کلاسور چرمی است که تولید خودشان است. بسیار زیبا و کاربردی. اندازه‌ای  دارد کمی بزرگتر از A5. با تنوع کاغذهای مختلف. سرکار خانم زهرا نجاری هم در سایتشان پستی منتشر کرده‌اند و از اقلام نوشتاری که استفاده می‌کنند گفته‌اند. بخوانید و استفاده کنید. امیدوارم شما هم مثل من با شروع بوژو نویسی زندگی و افکارتان متحول شود.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.