بریده کتابهای حامد صابری حامد صابری 1402/5/20 جمهور افلاطون 4.5 4 صفحۀ 374 وقتی انسان با اینگونه مطالب مهم روبرو می شود باید خواهان حقیقت کامل باشد زیرا ادراک ناقص مقیاس هیچ چیز نمی تواند بود اما گاهی هم مردمانی پیدا می شوند که زود راضی می شوند و ادامه تحقیق را لازم نمی شمارند. گفت آری بسیاری مردم در نتیجه تنبلی به آنچه میشنوند اکتفا می کنند. گفتم اما به هیچوجه شایسته کسیکه نگاهبان شهر و حافظ قوانین باشد . 0 5 حامد صابری 1402/5/12 جمهور افلاطون 4.5 4 صفحۀ 407 «... آنجا که زمامداری گدایان و گرسنگان باشند که میخواهند از این راه کسب مال کنند هرگز حکومت صالح برقرار نخواهد شد، زیرا اینان بر سر زمامداری با یک دیگر همچشمی و ستیزه میکنند و این جنگ خانواده و این برادرکشی سرانجام هم زمامداران را تباه کرده و هم شهر را بباد خواهد داد.» 0 5 حامد صابری 1402/5/12 جمهور افلاطون 4.5 4 صفحۀ 407 « ... حقیقت امر اینست که شهری که زمامداران آن هیچ کوششی برای کسب مقام بخرج ندهند قهرا دارای حکومت صالح و شایستهای خواهد بود و شهری که در آن اشخاص بخاطر تحصیل قدرت دسیسه کنند عکس آن خواهد بود.» 0 1 حامد صابری 1402/5/12 جمهور افلاطون 4.5 4 صفحۀ 400 «... باید عالم مرئی را به اقامت در زندان [- همان غار -] تشبیه کنیم و آن شعلة آتشی را که زندان از آن روشن میشود در حکم اثر خورشید تلقی نمائیم و عروج به عالم بالا و مشاهدة عجائب آنرا نیز عبارت از صعود روح بعالم معقولات بدانیم ... خدا میداند که فکر من درست است یا نه، اما آنچه من متصور میکنم اینست که اصل خیر در منتهیالیه عالم معقولات جای دارد و آنرا بزحمت میتوان دید اما اگر شخص آنرا مشاهده کند به ناچار اذعان خواهد نمود که منشأ کل خوبی و زیبائی همانست و در جهان مرئی آفرینندة روشنائی و کانون نور جز آن نیست و در عالم معقولات نیز منبع حقیقت و عقل همان است و اگر انسان بخواهد خواه در زندگی خصوصی خواه در زندگی عمومی بحکم عقل رفتار کند باید بآن اصل تشبث جوید.» 0 0