محمدپور

محمدپور

بلاگر
@Fero.Mohamadpour79

133 دنبال شده

139 دنبال کننده

            باشه 🤷🏻‍♀️

What people say about me, has nothing to do with me.

تا با خودت به صلح درونی نرسی، نمی‌تونی با هیچ کس دیگه‌ای به صلح برسی.
همه چی از خودت شروع میشه!

——🙃——

_ پس آرزو‌هایمان چه؟
_ حسرت‌هایمان از آنجا وارد زندگی می‌شود... .

          
Ms_Theist
Mohamadpour_.f
گزارش سالانه بهخوان

یادداشت‌ها

نمایش همه
        شهید ادواردو آنیلی
پسرِ «جیانی»، سناتور معروف ایتالیا و «مارلا» از شاهزادگان ایتالیا 
وارثِ «فیات» بزرگترین شرکت ماشین‌سازی ایتالیا و ششمین شرکت ماشین‌سازی در جهان؛ و کارخانه‌های ماشین‌سازی فراری، لامبورگینی، مازراتی، لانچیا، ایویکو، آلفارومئو، جیپ، کرایسلر، دوج، توفاش و ده‌ها کارخانه ماشین‌سازی دیگر؛ و چندین کارخانه لوکوموتیو سازی و هلیکوپتر سازی و تانک سازی که متعلق به فیات بود؛ همچنین تعدادی شرکت راه و ساختمان سازی، شرکت طراحی مد و لباس، کارخانه تولید وسایل پزشکی، چند بانک و بیمه خصوصی و موسسات بزرگ دیگر؛ روزنامه‌های لاستامپا، کوریره و دلاسرا؛ و باشگاه فوتبال یوونتوس.
درآمد خواندگیشان افسانه‌ای بود. سالی ۶۰ میلیارد دلار. حدودا سه برابر کل درآمد نفتی ایران! 

اما ادواردو در جوانی چیزی کم داشت، سوالاتی در ذهنش وجود داشت، انسان چیست؟ جهان چیست؟ خلقت چیست؟ اصلا حق و حقیقت چیست؟
در دانشگاه پرینستون آمریکا، قبل از آنکه دکترایش در رشته ادیان و فلسفه شرق را بگیرد، در کتابخانه به دنبال کتابی بود که جواب سوال‌هایش را بدهد.
چشمش خورد به «The Holy Quran»، ترجمه انگلیسی کتاب مسلمانان. چند صفحه‌اش را خواند، مجذوبش شد، کتاب را برد خوابگاه و هفته‌ها و ماه‌ها مشغول خواندن و فکر کردن بود تا نهایت تصمیمش را گرفت. مسلمان شد. مذهب تسنن.
اما هنوز چیزی کم بود، نمیدانست چه. بیشتر تحقیق کرد و جستجو و پرسش کرد تا رسید به مذهب تشیع. حالا همه چیز کامل شده بود.
در کتاب شرح داده می‌شود چگونه عاشق امام خمینی می‌شود، می‌آید ایران، به دیدار ایشان می‌رود و... .

از چند هفته پیش که در برنامه سیدخندان، مسعود منقچی در بخش روایت قهرمان، بخشی کوتاه از زندگی شهید ادواردو را به نمایش درآورد، ذهنم مشغول شد، با کلی سوال راجع به ادواردو.
به جواب برخی سوالهایم در این کتاب رسیدم به خیلی‌هایش نه، چرایش را توی کتاب پیدا کردم؛ بعد از شهادت ادواردو گروهی مستندساز به ایتالیا رفتند، اما هیچ یک از دوستان ادواردو پای مصاحبه نیامدند، همه می‌ترسیدند بعدا مسئله‌ای برایشان پیش بیاید، و این روایت‌ها فقط از زبان یکی دو نفر که حاضر به مصاحبه شدند نوشته شدهاست.

ادواردو را شهید کردند و صحنه را به گونه‌ای درست کردند که مثلا خودکشی بوده. پلیس جنازه ادواردو را در پایین پلی هشتاد متری پیدا میکند و در سکوت خبری در کلیسا و به روش مسیحیان دفن میکنند. 

شهید مهدی آنیلی، ثروتمندترین شهید شیعه
ما در این راه کجاییم؟ از چه‌ها حاضریم بگذریم؟ شاید هیچ
:((((((((((
      

20

        چقدر از کتاب‌هایی که موضوعاتی رو هم از منظر علمی و هم از دیدگاه دینی و اسلامی بررسی می‌کنند، خوشم میاد.
این کتاب شادی رو از منظر علم روان‌شناسی و دیدگاه اسلامی بررسی کرده، جدا جدا، و در پایان هر بخش یه قسمت مقایسه تطبیقی روان‌شناسی و اسلام رو هم مطرح می‌کنه‌.

فصل اول درمورد ماهیت شادی، تعریف شادی در روان‌شناسی و اسلام، اهمیت شادی و مولفه‌های شادی نوشته شده.
فصل دوم عوامل شادی و موانع شادی در روان‌شناسی و اسلام رو بررسی کرده(و در پایان بخش مقایسه تطبیقی و جمع‌بندی بین نظرات روان‌شناسی و اسلام رو مطرح کرده)
فصل سوم آثار و پیامدهای شادی از منظر روان‌شناسی و هم اسلامی، عنوان شده.
هر فصل چند زیر مجموعه داره و شامل عناوین مختلفی میشه و توضیحات خوبی داده شده.
کتاب کم حجم و سبک و نسبتا راحت و قابل فهم هست و مهم‌تر از همه اینکه نشون میده چقدر دین اسلام به شادی اهمیت داده و چقدر روایات داریم در این باب.
همچنین علم روان‌شناسی که در سال‌های اخیر متوجه مولفه مهم معنویت شده و پژوهش‌هایی در رابطه با معنویت، اعتقاد به خدا، انجام اعمال عبادی و... با مولفه‌های مهم روان‌شناسی مثل کیفیت زندگی، رضایت از زندگی و... انجام داده و نتایج که همبستگی مثبت بین معنویت و دین‌داری رو با شاخص‌های زندگی سالم و مطلوب نشون میدن.

      

33

        این یادداشت مناسب افراد اهل رمان و داستان نمی‌باشد
چون به عنوان کسی که اهل خوندن رمان نیست و این کتاب رو خونده، می‌خوام نظرمو بگم.
اول از همه اینکه داستان اونطور که باید و شاید، جذاب نبود، قصه یه شخص و پدر و عموش. داستان می‌تونست جذاب‌تر و مفهومی‌تر باشه.
دوم اینکه ششصد و پنجاه صفحه برای همچین داستانی زیاد بود و همین محتوا می‌شد در صفحات کمتری ارائه بشه.
سوم اینکه حتی اگه کتابی صرفا داستان باشه، اصلا بر اساس واقعیت نباشه و هدف از کتاب هم هیچگونه آموزشی نباشه، اما باز هم در مخاطب اثرگذار هست. و این کتاب چیزهایی داشت که اثرگذاری منفی در مخاطب داره:
-فلسفه‌بافی‌ها و جملات قصار و... که در سراسر کتاب به وفور دیده میشه، همه منفی هست، جامعه ستیزانه‌ست، مردم ستیزانه‌ست، خداستیزانه‌ست.
جملات جوری نوشته شدن که حین خوندن و در جریان داستان، خواننده احساس توافق می‌کنه با این جملات منفی و در واقع این جملات منفی به صورت ناخودآگاه بر ذهن مخاطب می‌شینه.
-عادی سازی‌ها و یا شکستن برخی حرمت‌ها هم در کتاب موجوده.
-خیانت کردن به راحتی عنوان شده و طوری بیان شده که انگار یک امر طبیعیه.
-روابط نامشروع هم همینطور، انگار عادی‌ترین اتفاق زندگی یک آدم می‌تونه این‌جور روابط باشه.
-خداناباوری که سرتاسر کتاب موج می‌زنه.
-مردم نادوستی، مردم گریزی، جامعه گریزی عضو جداناشدنی از محتوای داستانه.
-تفکرات منفی و خالی از ارزش و احترام برای مردم و جامعه و مخصوصا والدین، مواردی‌اند که به راحتی در این کتاب عنوان شده.
-شخصیت مارتین از سلامت روان برخوردار نیست. در کتاب همواره عنوان «پارانویا» برای او به کار برده شده اما باتوجه به نشانه‌ها احتمالا این شخص دچار اختلال اسکیزوئید و اسکیزوتایپال و احتمالا اختلال اجتنابی هست که قطعا این اختلال شخصیت‌ها و نشانه‌های آن، جایی برای افتخار کردن و منتشر کردن ندارند بلکه باید درمان انجام بشه. همچنین خواندن زندگی شخصی که اختلال شخصیت داره بدون اینکه اشاره‌ای به  داشتن اختلال بشه، جز ضرر و تاثیرات منفی بر خواننده، چیز دیگری نخواهد داشت.
-بی‌اهمیت بودن خانواده و والدین برای هر سه شخصیت اصلی داستان مطرح شده. اینکه تری به خاطر سبک زندگی‌ای که انتخاب کرد، به راحتی دست از خانواده‌اش کشید؛ مارتین فقط به این خاطر کنار مادر سرطانیش موند که به او قول داده بود و جسپر چون فکر می‌کرد شبیه به پدرشه، کنارش موند؛ و مدام تکرار می‌شد که چقدر مارتین دلش میخواهد برود ولی چون قول داده مجبور به ماندن است و... ، و اصلا انگار خودِ پدر و مادر و خانواده ارزش و اهمیتی ندارند.
-عادی جلوه دادن خلاف و نشان دادن زندگی با هیجان بیشتر برای افراد خلافکار هم دیگر مولفه منفی کتابه.
-به کار بردن الفاظی که در فرهنگ غنی ما، مناسب نیست و جایی برای مطرح کردن هم نداره(البته تلاش مترجم برای در لفافه گفتن بعضی حرف‌ها و مفاهیم مشهوده)
-داستان به شدت کش داده شده و طولانی شده و این خسته کننده‌ست. مثلا سفر به تایلند و برگشت از این سفر که یک کشیدگی ناخوشایند در اواخر کتابه؛ می‌شد تمام اتفاقات تایلند رو به نوعی در همون مکانی که هستند، تجربه کننده که خواندن جزئیات سفر غیرضروری و غیر زیبا به خواننده تحمیل نشه.

در نهایت دو نکته مثبت که از این کتاب یاد گرفتم:

اول اینکه علت ترسی که مارتین از مرگ داشت و تلاشی که می‌کرد تا زندگیش معنایی داشته باشه، به این علت بود که خدا و دین در زندگیش نقش و جایگاهی نداشتند.
*کسی که معنای زندگیش به خدایی فناناپذیر گره خورده باشه، نه احساس پوچی می‌کنه و نه ترس.

دوم اینکه هر کتابی ارزش خوندن نداره
اگر کتابی مورد استقبال افراد زیادی قرار بگیره، دلیل بر این نیست که با سلیقه همه جور باشه و باید همه بخوننش
و اگر تا اواسط کتاب، نکته جذابی پیدا نشد، در ادامه هم خبری از جذابیت نیست، پس رها کردن بهتر از ادامه دادن است
      

25

        ازون کتابایی بود که اگه می‌خواستم، بریده کتاب منتشر کنم، باید کل کتاب رو میاوردم، بس که جالبه و چیزای خوبی میگه.
این کتاب خیلی قشنگ و دقیق اومده احکام و دستورات دین اسلام رو از نظر علوم پزشکی و بیولوژیکی و روان‌شناسی بررسی کرده.
یعنی مثلا اسلام گفته مشروب خوردن حرامه و گناه داره، حالا این کتاب اومده بررسی کرده توی همه مقالات و مطالعات و دستاوردهای علمی که مشروب خوردن چه تاثیری در سلامت جسمی و روانی مون داره؛ همچنین بیست و یکی دیگه از احکام و دستورات دین قشنگمونو مفصلا بررسی کرده.
کتاب کاملا علمی هست و خط به خطش از مقالات چاپ شده در مجلات و ژورنال‌های معتبر خارجی و داخلی است.
مقالات و تحقیقات عموما به روز هستن و تاریخشون برای همین سال‌های اخیره، پس قابل استناد هستند و نمیشه ردشون کرد.

خوندنش به شدت برای همه توصیه میشه.

خیلی قشنگه که آدم متوجه میشه دینی که بهش معتقده، چقدر دقیق و چقدر ریز و ظریف، حواسش به تمام ابعاد حیات بشر هست و هرررر چیزی که گفته، جز سود برای ما، چیز دیگه‌ای نداره و بس.
تازه همه این مطالب با توجه به علم ناقص و محدود بشر تا به امروزه. 
      

27

        این کتاب داره تئوری انتخاب که نظریه خود ویلیام گلسر هست رو توضیح میده.
(خوندن این یادداشت ممکن است با اندکی «فاش سازی» همراه باشد😅)
✔️ یکی از مفاهیم اصلی تئوری انتخاب اینه که ما هر چیزی رو خودمون با اختیار و انتخاب خودمون، انتخاب می کنیم، هر چیزی رو...
✔️ همچنین این نظریه چند تا اصل داره که یکی از مهم‌تریناش اینه که ما فقط می تونیم خودمون رو کنترل کنیم و تغییر بدیم و به هیچ عنوان توانایی تغییر دیگران رو نداریم. ما فقط می‌تونیم انتخاب کنیم که رفتارهایی که قبلا انجام می‌دادیم رو عوض کنیم و رفتارهای جدیدی جایگزین کنیم و به سبب این اتفاق، رفتار بقیه هم تغییر می‌کنه. ولی اگه مستقیما به کسی بگیم فلان کار رو بکن، احتمال تغییر عمیق و دائمی در رفتار اون فرد، خیلی کمه.
این کتاب علاوه بر عموم افراد، به افراد متاهل هم خیلی می تونه کمک کنه، چون هم دست از تلاش برای تغییر همسر شون برمی‌دارن و هم متوجه نیازهای خودشون و همسرشون هم میشن و میتونن زندگی شونو مطابق نیاز اصلی همدیگه پیش ببرن.
منظور از نیاز که گفتم چیه؟ 
✔️ یه مورد اصلی دیگه‌ای که این نظریه داره اینه که میگه هر انسانی پنج تا نیاز اصلی داره شامل«نیاز به بقا، نیاز به قدرت، نیاز به عشق، نیاز به تفریح و نیاز به آزادی»  و از این موارد، نیاز ما به یکی یا دوتاش بسیار زیاده و تقریبا همه کارها و تلاش‌هامون تو زندگی برای ارضای اون نیاز هست.
حالا اگه زوج ها نیاز خودشون و همسرشونو بدونن، قطعا راحت‌تر می‌تونن همدیگه رو درک کنن.
(تست پنج نیاز اصلی گلاسر رو می‌تونید تو گوگل سرچ کنین و انجام بدین و نتیجه شو ببینین)
البته خود گلاسر معتقده بهتره قبل ازدواج، میزان این نیازها در افراد مشخص بشه چون با توجه به شدت و ضعف هر نیاز در طرفین، شاید به کلی اون ازدواج به مشکل بخوره.
(اگه ‌می‌خواین مطالعه بیشتری در رابطه با این نظریه درمورد ازدواج و زندگی مشترک داشته باشین، ویلیام گلاسر یه کتاب داره به اسم «ازدواج بدون شکست» که در اون کتاب در این زمینه اطلاعات بیشتری میده و حجمش از این کتاب هم کمتره)
* ولی در نهایت اگه خواستید این کتاب رو مطالعه کنین، فراموش نکنین که این نظریه خیلی افراطیه، و ما نمی‌تونیم واقعا همه و همه رفتارها و حالات و احساسات خودمونو کنترل کنیم(البته انسان سالم کسی هست که کنترل صددرصد خودشو داشته باشه)
ولی ما برای به دست گرفتن کنترل خودمون و زندگی مون نیاز به کسب خیلی مهارتا داریم.
پس اگه این کتابو خوندین، ناراحت نشین از اینکه اینقدری که گفته شده، توانایی کنترل و انتخاب رفتارها و زندگی‌تونو ندارین.
* این نکته رو اضافه کنم که افراطی بودن این نظریه، به معنی اشتباه  و غلط بودن کل این نظریه نیست و تقریبا تمام نظریات و حتی مکاتب در روان‌شناسی این ویژگی افراط کردن رو دارند و این ما هستیم که باید در بین نظریات مختلف، نظریه‌هایی که از لحاظ تجربی کارایی بیشتری دارند رو انتخاب کنیم و باهم تلفیق کنیم. 
این یه خلاصه مختصری بود از آنچه در این کتاب خوندم و برداشت شخصی خودم.
      

25

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

بریده‌های کتاب

نمایش همه
قیام حسینی در برابر جاهلیت اولی، قیام خمینی در برابر جاهلیت مدرن
بریدۀ کتاب

صفحۀ 240

حقیقت حرارت و سوز محرم که هرساله تشدید می‌شود، به ما باز نمی‌گردد بلکه وقتی انتقام آن خون مطهر گرفته نشده، تمام مصائبی که در عاشورا بر وجود مبارک حضرت سیدالشهدا(ع) وارد شد، هرساله بر وجود مبارک حضرت ولی عصر(عج) وارد می‌شود. در واقع دگرگونی در حالات جامعه شیعه و حرکت یک امت برای اقامه عزاداری، انعکاسی است از فشارها و مصیبت‌های اباعبدالله(ع) که در ایام محرم، مجددا بر روح و جسم حضرت ولی عصر(عج) نازل می‌شود. یعنی جامعه شیعه علی‌رغم بهره‌هایی که برای تجدید عهد خداپرستی و سیر تکامل معنوی در محرم داشته، نتوانسته است برای انتقام خون سیدالشهدا(ع) زمینه‌سازی کند و به دلیل موانع روحی و ذهنی و عینی برای تکامل بخشیدن به عرض ادب در برابر اهل بیت، برایش معلوم نیست که به چه میزان توانسته در مسیر ظهور حرکت کند. پس این عزاداری‌ها از یک طرف برای جامعه شیعه، بزرگ‌ترین ثروت و موهبت الهی است و از طرف دیگر لازم است که با تعیین قصور و تقصیری که در آن وجود دارد، به ساحت حضرت ولی عصر(عج) استغفار شود و از ایشان طلب گردد تا با ولایت و عنایت خود، راهبر جامعه شیعه در مسیر ارتقاء و تکامل عزاداری‌ها شوند.

17

فعالیت‌ها

اره بیرونم کرد، گف جلسه بعد هم از حضور در کلاس محرومی چقد خون به جیگرش کرده بودم 😂😂 اول یه لحظه ناراحت شدم بعدش به خودم گفتم بری بیرون که بهتره، خیلی رسمی از حضور توی کلاس درس معاف شدی، برو کیف کن. دیگه با شوق و غرور از کلاس خارج شدم و به بچه های توی کلاس خندیدم و دس تکون دادم که خوش ب حال من دیگه مجبور نیستم بشینم تا زنگ تفریح بخوره، دلتون بسوزه 😝😂😂 ولی خب تفریح خاصی نتونستم بکنم، بیکار بودم، رفتم توی یکی از کلاسا که خالی بود، بخابم😅 @M.Reihane

10

محمدپور پسندید.
امشب نخواب، آیلار

10

عههه؟😂😂 وای من مرگم بود فیزیک و ریاضی و آمار. نمره‌هامم دیدنی بود تو این دروس، یکی از یکی کمتر🤣🤣 ولی واقعا سر کلاسای ادبیات و جغرافی و جامعه شناسی روحم پرواز می‌کرد😋 البته یه بار هم از همون کلاس ادبیات بیرون شدم توسط دبیر محترم 🤣🤣 یادش بخیر

10