معرفی کتاب در محاصره احزاب اثر حمید سبحانی صدر

در محاصره احزاب

حمید سبحانی صدر و 1 نفر دیگر
4.0

1401/1/2

کتاب در محاصره احزاب، ویراستار عاطفه عبدی خان.

آیا ما در شرایط جنگ احزاب هستیم؟

جنگ احزاب نقطه عطف حکومت ۱۱ ساله پیامبر بود. چون بعد از گذشتن از این پیچ تاریخی، رویکرد تدافعی حکومت پیامبر به حالت تهاجمی تغییر کرد.
این کتاب از نظر تاریخی برای من خیلی ارزشمند بود. تصویری که از جنگ احزاب در ذهن داشتم، محدود به حفر خندق و نبرد تن به تن امیرالمومنین با عمرو بن عبدود بود. این کتاب به خوبی نشون میده که سطح تنش بین مسلمین و کفار در جریان جنگ احزاب در بالاترین سطح ممکن بوده.
دعوی کتاب از بررسی این واقعه تاریخی، نشون دادن وجه تشابه بین شرایط امروز جامعه ایران با شرایط جنگ احزاب هست. به نظر من از ناحیه دشمن واقعا این طور هست ولی اصلا قبول ندارم که ما هم امروز شرایط حکومت اسلامی مدینه در جنگ احزاب رو داریم.
حکومت اسلامی پیامبر یک ویژگی برجسته داره. اون قرار داشتن تبعیض در پایین‌ترین سطح ممکن. به زبان ساده پیامبر و سایر برجستگان جامعه اسلامی سر همون سفره مردم عادی می‌نشستند. شرایط جامعه ما از این حیث امروز نسبت به دهه شصت وضعیت جالبی نداره. اگر جمهوری اسلامی فکری به حال رفع تبعیض و برقراری سطحی از برابری در جامعه نکنه، خیلی بعیده که بتونه نتیجه جنگ احزاب رو تکرار کنه.

پ.ن: خوندن این کتاب برای هر کسی که تصویر فانتزی از اسلام داره، ضروریه چون خواننده رو با دیوار سخت واقعیت‌های تلخ زندگی روزمره مسلمین صدر اول آشنا می‌کنه.