نگاهی به تاریخ معاصر

نگاهی به تاریخ معاصر

نگاهی به تاریخ معاصر

3.4
8 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

11

خواهم خواند

8

این کتاب، مجموعه دست‌نوشته‌‌های استاد علی صفایی است که در سال ۱۳۵۴ به رشته تحریر درآمده و از دغدغه‌‌های استاد در آن سال‌ها حکایت دارد و درواقع تطبیق دیدگاه‌ها و طرح مبانی برخاسته از اعتقادات دینی است که در کتاب‌‌های درس‌‌های انقلاب به‌طور مبسوط تبین شده است. در این کتاب، معیارهایی مطرح شده که بتوان با آنها عملکردها را بررسی کرد. ایشان با این معیارها، مجموع حرکت‌‌های شکل‌گرفته در دوران رضاخان بعد از جنگ جهانی دوم، رقابت‌های نیروهای استعماری، چگونگی ورود آمریکا به ایران، حرکت ضدانگلیسی مصدق، ورود کمونیسم به ایران، جریان اصلاحات ارضی، مبارزات روحانیت و شکل‌گیری مجاهدین و فداییان خلق را بررسی کرده است.

یادداشت‌های مرتبط به نگاهی به تاریخ معاصر

            کتاب‌های مرحوم صفایی حائری واقعا آدم رو به وجد میارن! همیشه چگال‌بودن کتاب‌های ایشون برام جالب بوده؛ طوری که در تعداد محدودی صفحه، مطالب و معارف عمیقی رو در ضمن خواندنی‌بودن به خواننده منتقل می‌کنن. این کتاب هم از این جهت کتاب جالبی بود.
مرحوم صفایی حائری، از جهاتی از برترین عالمان دینی معاصر هستند که به شدت قابل استفاده هستند. قلم فوق‌العاده، تمثیلات به جا، و از همه مهم‌تر نظام فکری دینی جامع و پیوسته از ویژگی‌های بسیار مهم ایشونه.
در این کتاب، مرحوم استاد مرور خیلی سریعی بر حوادث و روندهای کلی تاریخ ایران معاصر دارن. از صفویه شروع می‌کنن و به زمان نگارش کتاب می‌رسن. (زمان نگارش کتاب، سال ۱۳۵۴ و قبل انقلاب بوده) ضمن تحلیل وقایع تاریخی مهم، تحلیل‌های جالبی رو بیان می‌کنن. تحلیل‌های مختصر و عمیقی راجع به علت شکست امیرکبیر، سید جمال، مصدق، راجع به استعمار و انواع آن، جریان‌شناسی نیروهای سیاسی مسلط در آن زمان و شیوه‌های مواجههٔ یک کشور با قدرت‌های مسلط.
برای خود من، علاوه بر بصیرت‌های تاریخی جالب کتاب، مرور سریعی بر تاریخ ایران معاصر هم از بهره‌هایی بود که از این کتاب مختصر بردم.