نامه های امام صادق (ع) به شیعیان: توصیه ها و نامه های امام صادق (ع) خطاب به شیعیان در چگونگی تفکر و رفتار و تعاملات اجتماعی

نامه های امام صادق (ع) به شیعیان: توصیه ها و نامه های امام صادق (ع) خطاب به شیعیان در چگونگی تفکر و رفتار و تعاملات اجتماعی

نامه های امام صادق (ع) به شیعیان: توصیه ها و نامه های امام صادق (ع) خطاب به شیعیان در چگونگی تفکر و رفتار و تعاملات اجتماعی

3.3
3 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

5

شابک
9789645318084
تعداد صفحات
96
تاریخ انتشار
1394/2/1

توضیحات

        مجموعه ای از نامه¬ها، توصیه¬ها و سفارشات امام جعفر صادق(ع) به شیعیان خویش به صورت مکتوب است. در این نوشتار سه نامه و گفتارهایی کوتاه از امام جعفر صادق(ع) در زمینه¬های مختلف اخلاقی، اجتماعی، اعتقادی، سیاسی و عبادی خطاب به پیروان و نزدیکان خویش گردآوری شده و درخواست¬های آن امام از شیعیان خویش برجسته شده است. در این نامه‎ها و سخنان آن امام از شیعیان خویش درخواست نموده است که در راه دین و مذهب، صبر و استقامت پیشه کنند، به دنیا و مظاهر دنیوی دل نبندند، نعمت¬های خدا را به یاد آورده و از عذاب الهی بیمناک باشند، بر اعمال نیک خویش تکیه نکرده بلکه به رحمت الهی امیدوار باشند، از نماز اول وقت غفلت نورزند، به حقوق مردم احترام بگذارند، همسایگان و خویشاوندان را از خود نیازارند، دوستی و دشمنی خویش را بر محور دوستی و دشمنی با خدا قرار دهند، از گناهان خویش توبه و استغفار کنند، ایمان خویش را با اعمال صالح بیارایند، اخلاق خویش را پاکیزه کنند، اعمال خود را با منت نهادن به دیگران از بین نبرند، ادب را رعایت کنند، با مردم خصومت نورزند، با انان با انصاف رعایت کنند، از نگاه¬های شهوت¬آمیز پرهیز کنند، به یاد قیامت و حساب و کتاب آن باشند، دین خود را به دنیا نفروشند و حقوق الهی را که همان انجام واحبات و ترک محرمات است، به جای آورند.
      

یادداشت‌ها

          کتاب «نامه‌های امام صادق به شیعیان»/ زینب مهاجری

محتوای خوب
اصل این کتاب، دو نامه امام صادق است. نامه اول به عبدالله‌بن‌جندب (وی از شاگردان و یاران سه امام صادق و کاظم و رضا علیهم‌السلام بوده است و خود از جمله علمای بزرگ شیعه به شمار می‌آید.) و نامه دوم به جمعی از اصحاب است. متن سوم هم حدیث عنوان بصری است که انصافاً هر یک از سه رساله، خود دریایی از معارف و مباحث را در پی دارد که هر کس متناسب با خودش می‌تواند در آن‌ها تأمل کند و ماهی‌های خوبی صید کند. ادعای شیعه بودن اهل‌بیت را داریم ولی وقتی با سنگ محک‌ها مقایسه می‌کنیم،‌ نتیجه چیز دیگری می‌شود!

بخش پایانی کتاب هم توصیه‌های کوتاهی از این درباره فرهنگ، سبک زندگی و روابط اجتماعی و اخلاق است که در باب العشره وسایل الشیعه نظیر آن‌ها را دیده‌ایم. برادر ارجمندم آقا علی دهقان منشادی، پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد خود را در رشته فرهنگ و ارتباطات به همین جنس احادیث اختصاص داده بود.

ظاهر خوب؛ بدون پردازش
کتاب خوش‌دستی است و با قلم و طراحی خوبی صفحه‌آرایی شده است. صد البته فراتر از ظاهر، محتوای خوبی دارد که متأسفانه پردازش خاصی در محتوا صورت نگرفته است و حتی برخی اطلاعات جانبی مفیدی که معمولاً ذکر می‌شود،‌ حذف شده است. گفتنی است هرچه پردازش بیشتری صورت بگیرد و توضیح و تفسیر بیشتری داده شود، برای امثال من و نیز پژوهشگران مفیدتر است. هرچند این کتاب برای عموم مردم نوشته شده است، اما تصور می‌کنم بسیاری از مردم عادی هم در مواجهه با این احادیث، سؤال‌ها و ابهام‌هایی برایشان پیش بیاید که جا داشت شرح و توضیحی برای آن‌ها می‌آمد.

#ایده‌های کتاب‌خوانی و ترویج فرهنگ مطالعه
برخی اقامتگاه‌ها و مسافرخانه‌ها کارهای خوبی کرده‌اند و در اتاق‌ها یا سرسرای اقامتگاه، کتاب‌هایی را برای مطالعه قرار داده‌اند. این کتاب را هم تصادفاً در این کتاب‌هایی که برای مطالعه قرار داده بودند، دیدم و خواندم.
        

1