تقویم در عرف قرآن
خواندهام
این پژوهش با روش کتابخانه ای، درباره ی ابعاد مختلف برتری و ارزش سال هجری قمری بر دیگر سال هاست. به تصریح نگارنده: "1- ماه های قمری ثابت، طبیعی و قابل دسترس عموم مردم جهان است و عامل وحدت بین همه ی انسان ها. ولیکن ماه شمسی، قراردادی و متغیر در طول تاریخ و غیر قابل دسترس عموم می باشد که فقط منجمان با ابزار و وسایل خاص نجوم می توانند آن را تعیین کنند که قدمت آن هم زیاد نیست. 2- تقویم در عرف قرآن، قمری است که بر اساس ویت هلال ماه است و انجام همه ی اعمال عبادی بر اساس آن انجام می گیرد و حتی عواطف انسانی اعم از: شادی و غم ما نیز به ایام قمری بستگی دارد مثل ایام ولادت و شهادت اهل بیت یا اعیاد اسلامی، 3- ماه هایی که در اسلام و قرآن به رسمیت شناخته شده، ماه های قمری است، 4- درست است که انسان با یک ماریخ قراردادی می تواند کارهای خود را تا حدودی منظم سازد، ولی اگر بر پایه ی یک میزان طبیعی استوار نباشد، نه عمومیت پیدا می کند و نه چندان قابل اعتماد است. 5- چون ماه های قمری، طبیعی، ثابت، همگانی و مجانی در دسترس عموم می باشد و فرازمانی و فرامکانی است و طبق آن تمام مسلمانان جهان، اعمالشان را در ایام واحد انجام می دهند و یکی از عوامل وحدت است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است".