بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

وقتی از عشق حرف می زنیم

وقتی از عشق حرف می زنیم

وقتی از عشق حرف می زنیم

ریموند کارور و 2 نفر دیگر
3.7
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

2

ریموند کارور داستان نویس معاصر آمریکایی که در ایران در نزد اهل ادب چهره ای شناخته شده است در داستان های خود همواره با نگاهی ریزبین و جزئی نگر به محیط اطراف و اجتماع پیرامون خویش نظر می کند اهمیت و شهرت روز افزون کارور و بی گمان از آن روست که وی در آثار داستانی خود توانسته به ریزترین و کوچک ترین حوادث روزمره نفوذ کند و این نفوذ و عمق نگاه گاه حتا به پنهانی ترین زوایای روح خوانندگان آثارش سایه می اندازد. از سوی دیگر کارور در کتاب هایش به تعبیری «آینه تمام نمای آمریکای معاصر است» او تصویرگر عشق های ناکام و استیصال در روابط عاطفی انسان هاست. مجموعه حاضر تعدادی از مهم ترین داستان های این نویسنده را دربرمی گیرد. داستان هایی که بیش از هرچیر بیانگر «نوع نگاه کاروری» می باشد. و دریچه ای است تا خوانندگان فارسی زبان با جهان داستانی او بهتر و بیش تر آشنا گردند.

یادداشت‌های مرتبط به وقتی از عشق حرف می زنیم

            چخوف شهرها
چخوف راست می‌گفت. مردم به قطب شمال نمی‌روند. می‌روند اداره و برمی‌گردند با زنشان سوپ کلم می‌خورند. اگر کارور خوانده باشید لابد دیده‌اید در داستان‌هایش هیچ کار عجیب و غریبی از کسی سر نمی‌زند. او هم مثل چخوف استاد مسلم داستان است. عکس‌هایی از زندگی معمولی می‌گیرد که دقت و عمق‌شان خیره کننده است. 
عنوان «چخوف شهرها» شاید برای کارور مناسب باشد. شیوه‌اش برای داستان‌نویسی ساده به نظر می‌رسد. «آن‌قدر چیزهای زائد را حذف کن که حقیقت بزک‌نشده بماند. تفنگی در داستانت نداشته باشی که شلیک نشود.». اما کوه یخ داستان‌های کارور بعد از خواندن، حجم پنهانش را نشان می‌دهد. او با رنگ همین کلمات ساده و بدون دنباله صفت‌ها و مضاف‌الیه‌ها، تابلویی کامل را پیش چشمان‌مان رسم می‌کند و ناگاه شکافی در میان تابلو که نور به چشمان‌مان می‌تابد.
کارور در داستان کوتاه «وقتی از عشق حرف می‌زنیم از چی حرف می‌زنیم؟» در حد یک «بکت» معاصر ناتوانی مکالمه و ارتباط را به یادمان می‌آورد.

به قلم علی فارسی نژاد، هفته‌نامه‌ی همشهری جوان، شماره‌ی 19، 31 اردیبهشت 1384.