بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

آکواریوم های پیونگ یانگ

آکواریوم های پیونگ یانگ

آکواریوم های پیونگ یانگ

چول هوان کانگ و 2 نفر دیگر
3.8
13 نفر |
5 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

24

خواهم خواند

19

کانگ چول- هوان در کتاب آکواریوم های پیونگ یانگ قصه واقعی زندگی خود را تعریف می کند. این مرد جوان زاده پیونگ یانگ در کره شمالی، زمانی که نه سال بیش تر نداشت، همراه دیگر اعضای خانواده خود (مادربزرگ، پدر، عمو و خواهرش) محکوم شد به اقامت در یکی از اردوگاه های کار اجباری در کره شمالی، جرم این خانواده، «خطای بزرگی» بود که پدربزرگ کانگ چول- هوان، یکی از مدیران بلند پایه حکومت کمونیستی کره شمالی، مرتکب شده بود. کانگ چول- هوان و خانواده اش پس از تحمل ده سال سختی های اردوگاه آزاد شدند. اما این مرد جوان کره ای دو سال بعد از آزادی اش تصمیم گرفت از کره شمالی فرار کند زیرا به اتهام گوش دادن به رادیوهای غیر مجاز در آستانه دستگیری و اعزام دوباره به اردوگاه کار اجباری بود. کانگ چول- هوان نهایتا از طریق چنین به کره جنوبی گریخت. وی یکی از معدود جان به در بردگان از اردوگاه کار اجباری در کره شمالی است که موفق شده صدای خود را به گوش جهانیان برساند.

لیست‌های مرتبط به آکواریوم های پیونگ یانگ

پست‌های مرتبط به آکواریوم های پیونگ یانگ

یادداشت‌های مرتبط به آکواریوم های پیونگ یانگ

            داستان یوسف وار آقای کانگ را بخوانید و با نوع جدید و دردناکی از زندگی آشنا شوید.
از آن رو نوشتم یوسف وار که آقای کانگ هم روزی به علت جرمی که پدربزرگ اش کرده ، به همراه سایر اعضای خانواده در سن 9 سالگی تشریف می برد اردوگاه کار اجباری یودوک.
یک جورهایی مثل قعر چاهی که حضرت یوسف علیه السلام رفت.
اردوگاه یودوک نسخه ای ملایم تر از گولاگ های شوروی است که حتی می توان در آن خانوادگی هم به زندگی ادامه داد. البته این ملایم که من می نویسم ان شاء الله که شما را گول نزند که مثلا فکر کنید در یودوک خوش می گذرد ! 
بگذریم جذاب ترین و طولانی ترین قسمت کتاب همین ده سال اقامت آقای کانگ در یودوک است که بسیار هم خواندنی است.
نهایتا آقای کانگ  به سئول می رسد و چنان پولدار می شود که بیا و ببین مثل جناب یوسف علیه السلام از قعر چاه و بدبختی تا اوج عزت و رفاه.
جدای از داستان و روایت جذاب با حال و اوضاع دیکتاتوری ها هم می توانید آشنا شوید البته من اعتقاد ندارم همه ی محتوای این کتاب و نظرات سیاسی نویسنده درست و واقعی است. در نظر بگیرید که طرف یک پناهنده ی سیاسی است که اصلا نان و رزق و روزی اش در نوشتن در مورد سختی ها و بلایای کره ی شمالی است و ... 
یک جورهایی شبیه بعضی مزخرفاتی که  رسانه ها و رسانه چی ها خارج نشین خودمان در مورد کشورمان می گویند. اما به همان نسبت هم می شود قدری فکر کرد و با قدری مطالعه ی بیشتر در این فضا رگه های واقعیت ها را پیدا کرد . 
نهایتا بخوانید تا بدانید آدمی چه میل عجیبی برای زنده ماندن در هر شرایطی دارد.
          
            
این کتاب در مورد شخصی هست که مدت ده سال در اردوگاه‌های کار اجباری کشور کره‌ی شمالی اسیر بوده و پس از آزادی به دلیل امکان دوباره دستگیری از طریق چین به کره‌جنوبی پناهنده میشه. در مقدمه کتاب توسط ویراستار اطلاعات خوبی راجع به نحوه‌ی جدایی دو کره و اتفاقاتی که افتاد تا کره‌ی شمالی به کشوری که الان هست تبدیل بشه آورده شده. شروع کتاب با صحبت در مورد مادربزرگ سوژه‌ی اصلی شروع میشه که قبل از تشکیل دولت کره‌ی شمالی فعلی وقتی کره جزو مستعمره‌های ژاپن بوده به ژاپن رفته و پس از اتفاقاتی که در کتاب می‌خونیم ازدواج کرده و کسب کاری با شوهرش راه انداخته. توی ژاپن با تفکر چپ و سوسیالیستی آشنا میشه و در نهایت پس از تشکیل دولت کمونیستی کره‌ی شمالی تمام خانواده رو از ژاپن به کره‌ی شمالی می‌بره برای رسیدن به آرزوی بزرگ و آرمان کمونیستی. بعد از برگشت همسرش جزو اعضاء رده بالای دولتی میشه و زندگی خوبی نسبت به عامه‌ی مردم کره‌ی شمالی دارند اما کم‌کم متوجه پوچ بودن امید و آرزوها و آرمانهای خودشون میشن تا اینکه روزی پدربزرگ دیگه به خونه بر نمیگرده و چند روز بعد کل اعضا خانواده به اردوگاه کار اجباری برده میشن و اتفاقات این اردوگاه قسمت اعظم کتابه و در نهایت ازادی، ترس از گرفتاری مجدد و فرار و پناهندگی. من کتابهای زیادی در مورد کره‌ی شمالی و فراریان از اونجا خوندم و کم‌کم تمام اتفاقات داره برام تکرار میشه و جذابیتش رو برام از دست داده، میتونم بگم خیلی از کتابها کمتر از بیست درصد با هم تفاوت دارند و حتی اتفاقات حاشیه‌ای برای جذابیت کتاب بیان نشده. فکر میکنم تنها کتاب متفاوتی که در این موضوع خوندم کتابی بود به اسم «روح‌ گریان من» که کاملا موضوع متفاوت و جالبی داشت.ه